Poklonima ili glazbom stranke na današnjem sajmu od građana tražile glas podrške

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.7.2020. 12:35:55
Poklonima ili glazbom stranke na današnjem sajmu od građana tražile glas podrške

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Kape, majice, penkale, krastavci, paprike, kobase i gemišt, te medicinske maske su proizvodi koje su danas pojedine stranke besplatno dijelile na sesvetskom sajmu.




Krenuvši od sjevera prema jugu (od pruge, prema Jekovcu), uz rub sajma bili su postavljeni štandovi pojedinih političkih stranaka.  Prvi u tom nizu bio je štand HDZ-a, gdje je ova stranka građanima dijelila kape sa znakom petoga na listi te stranke i još aktualnog ministra vanjskih poslova RH Gordana Grlića Radmana, našeg Sesvećana koji će, prema svemu sudeći u novi mandat. Uz kape dijelile su se i majice, te kemijske olovke s njegovim znakom. Na štandu je bio i sam kandidat Grlić Radman, a društvo mu je pravio uz naravno mnoštvo njegovih suradnika i prijatelja, četvrti s liste, Ante Deur. Vladala je prava gužva, mnogi su željeli porazgovarati s ministrom, no većina je ipak nastojala domoći se što više promo materijala u vidu ekoloških platnenih vrećica i ostalog već nabrojanog.


Ne znamo da li slučajno ili ne, ali u blizini HDZ-ovog, bio je postavljen štand SDP-a. Doduše, u vrijeme našeg boravka na sajmu od oko 9 do oko 11 sati, nismo vidjeli baš previše njihovih aktivista niti neku podjelu, ali su zato prolaznicima svirali njihovi mužikaši, Mladen Vuger i ekipa, koji su u skladu s bojom stranke pili gazirano bezakoholno američko piće istovijetne boje limenki. 


Odmah do štanda SDP-a smjestio se štand "Dosta je pljačke" na kojem je prof. Lovrinović iz "Promijenimo Hrvatsku" prolaznicima dijelio paradajze, paprike i krastavce, pozivajući pri tom građane da glasaju za njegovu koaliciju koju uz njegovu stranku čine Živi zid, Nezavisna lista Stipe Petrine, Hrvatska stranka Stjepana Radića, Akcija mladih, Hrvatska stranka svih Čakavaca, Kajkavaca i Štokavaca, te Stranka Ivana Pernara. 


Kobasice su posjetitelji sajma mogli dobiti na štandu Stranke rada i solidarnosti 365, gdje su dobili još i gemišt ili sok. Na štandu doista mnogo aktivista predvođenih predsjednikom te stranke za Sesvete i aktualnim predsjednikom VGČ Sesvete Stjepanom Kezerićem, a bio je tu i general Rašić i mnogi drugi. Kobasice su, probali smo, bile izvrsne, a red za njih nepregledan


Ovim hodajućim geografskim slijedom na koncu nam se ukazao štand Domovinskog pokreta Miroslava Škore gdje je također bilo podosta njihovih aktivista predvođenih Bonom Bošnjakom, četvrtim na listi kandidatom te stranke. Uz domoljubnu glazbu s razglasa oni su  dijelili možda i najbolje poklone u ovom trenutku, medicinske maske, koje je, doduše, prilično malo ljudi nosilo na sajmu.


Dakle danas smo na sajmu vidjeli u vrijeme našeg boravka šestoricu kandidata s lista predstavljenih stranaka, a kako će proći na izborima reći će građani u nedjelju, 5. srpnja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.4.2024. 8:55:18

Create Account