Pokrenut proces denivelacije Jelkovečke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.12.2018. 8:27:24
Pokrenut proces denivelacije Jelkovečke

Foto: Sesvete danas, arhiva

Za pružni prijelaz u Jelkovečkoj ulici kod sajmišta pokrenut je postupak izrade idejnog rješenja.



Grad Zagreb bit će investitor deniveliranja pružnog prijelaza u Jelkovečkoj ulici. Za početak, prema pravilima, pokreće se izrada idejnog rješenja, nakon što se na javnom natječaju odabere izrađivač tog dokumenta prema kojem će se dalje postupati.


„Građani Sesveta koji koriste sadašnji prijelaz preko pruge, ali i ostali s raznih strana naše zemlje koji dolaze na sajmište ili nekim drugim poslom u taj dio Sesveta, dobro znaju koliko je upravo taj prijelaz problematičan, kolike gužve su upravo na tom dijelu u vrijeme nailaska vlaka”, rekao nam je zamjenik predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Dražen Markota dodajući kako je prije više od dvije godine zatražio od Grada Zagreba da se konačno riješi problem tog najzakrčenijeg pružnog prijelaza u Sesvetama.


„Kreče izgradnja željezničkog stajališta u Sopnici, nadamo se da će uskoro započeti i predradnje za izgradnju postaje   Sesvetska Sela/Selnica, a mislim da bismo realno mogli očekivati denivelaciju Jelkovečke za tri godine”, rekao je Markota.

Možda je građanima dugo čekati još tri godine, no riječ je o vrlo zahtjevnom zahvatu koji se ne može napraviti preko noći. Učinjen je ipak prvi korak, a to znači da se od nadležnih u tom postupku potom očekuje i drugi, treći i sve dok projekt ne bude do kraja realiziran. 




Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:33:07

Create Account