Policija danas provodi akciju zaštite pješaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.1.2019. 8:39:09
Policija danas provodi akciju zaštite pješaka

Foto: Ilustracija

Vozači i pješaci, oprez, poštujte prometna pravila, propustite pješake na pješačkom prijelazu, a pješaci ne prelazite prometnicu izvan pješačkog prijelaza, ako je on u blizini.



Evo priopćenja:

Policijska uprava zagrebačka će, s ciljem poboljšavanja stanja sigurnosti  u prometu na cestama i zaštite pješaka, u srijedu, 30. siječnja provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerena na zaštitu pješaka u prometu.


Napominjemo da je većina prometnih nesreća uzrokovana prebrzom i neopreznom vožnjom samih vozača te zbog vlastite sigurnosti i sigurnosti pješaka; prilagodite brzinu vozila uvjetima na kolniku. Pješaci su najranjiviji sudionici u prometu. Prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu pješaci teško stradavaju.


Vozači koji sudjeluju u prometu na cesti svojim postupcima za vrijeme upravljanja vozilom čuvaju ne samo svoj život nego i život drugih sudionika u prometu.  


Zbog vlastite sigurnosti, kao pješak poštujte prometna pravila, a kao vozač obratite posebnu pozornost na pješake. Samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa sprječavamo prometne nesreće s najtežim posljedicama. 


Stoga opet upozoravamo sve vozače da ne pridonose crnim brojkama nego da poštujući prometne propise, zbog sebe samih i sigurnosti drugih sudionika, pomognu da se ljudski životi ne gase.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account