Policija izvijestila o rezultatima protekle vikend akcije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.4.2021. 15:05:47
Policija izvijestila o rezultatima protekle vikend akcije

Foto: Anđjelko Suhodolčan/PIXSELL

Policija je objavila rezultate akcije pojačanog nadzora vozača na alkohol i brzinu kroz protekli vikend.




U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 534 prometna prekršaja, od čega 50 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 159 prekršaja nepropisne brzine, 86 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 52 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, pet pod zabranom, devet prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te 171 ostalih prekršaja. 


Na području Sesveta utvrđena su tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,71 g/kg.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

u subotu, 24. travnja oko 21 sati, 60-godišnjak je upravljao osobnim automobilom u Donjoj Bistri te obavljenom kontrolom utvrđena mu je koncentracija od 2,74 g/kg alkohola u organizmu. Isključen je iz prometa i smješten u posebne prostorije do otrežnjenja.

 

U petak, 23. travnja oko 22.20 sati, 26-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom, a kretala se Ulicom Ljerke Šram. U nadzoru prometa kod kbr. 2 izmjerena joj je koncentracija od 1,21 g/kg alkohola u organizmu, zbog čega je isključena iz prometa te joj je uručen Obvezni prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja.  Vozačica je isključena iz prometa.

 

Prilikom provođenja akcije tri osobe su smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a dvije su uhićene i privedene su na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirano je pet osoba koje su imale negativan test.

Od 66 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 3 vozača (6%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 7 mladih vozača (14%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.



Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account