Policija najavila akciju zaštite pješaka ovog utorka i srijede

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.2.2021. 15:01:40
Policija  najavila akciju zaštite pješaka ovog utorka i srijede

Foto: Ilustracija

Na području Sesveta i cjelokupne zagrebačke policije u utorak i srijedu provodit će se akcija "Zaštita pješaka".Zagrebačka policija provest će još jednu preventivnu akciju u prometu, usmjerenu prvenstveno na zaštitu pješaka kao najranjivije skupine u prometu

U utorak i srijedu, 16. i 17. veljače 2021. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno-represivna akcija Zaštita pješaka.


Cilj je akcije smanjenje broja prometnih nesreća i broja stradalih osoba, a posebice pješaka kao najranjivije skupine u prometu. Akcija je usmjerena na prekršaje vozača (čl. 133. – 135. Zakona o sigurnosti prometa na cestama) te ih pozivamo da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima te pješake koji kolnik prelaze izvan mjesta obilježenog za prelazak. Pješake pozivamo da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i poštuju zeleno svjetlo na semaforu.


Policijski službenici će obavljati nadzor prometa na prometnicama i mjestima gdje su, sukladno analitičkim podacima za proteklu godinu, pješaci najčešće stradavali u prometu. Također će obavljati nadzor i na onim mjestima gdje je evidentiran veći broj prekršaja ove ciljane skupine sudionika u prometu.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.4.2021. 12:10:03

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account