Policija: Sesvećani trijezni, drugdje povećanje broja alkoholnih prekršaja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.2.2021. 13:14:15
Policija: Sesvećani trijezni, drugdje povećanje broja alkoholnih prekršaja

Foto: Sesvete danas/ilustracija

Policija je izvijestila o rezultatima vikend akcije Alkohol i Brzina kojim se potvrđuje pozitivan trend sigurnosti na području Sesveta, barem prema policijskim podacima.Tijekom akcije, na području Sesveta sankcionirana su 3 prekršitelja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te jedan vozač koji je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom. 

Sankcionirano je 11 vozača zbog prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila i dva slučaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje. 

Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,13  g/kg kod vozača.


PUZ:

U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 884 prometna prekršaja, od čega 48 prekršaja vozača s alkoholom, 299 prekršaja nepropisne brzine, 129 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 69 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, osam prekršaja upravljana pod zabranom, pet prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 319 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

U subotu, 20. veljače 2021. godine oko 22 sata, 47-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka, a kretao se Posavskom ulicom u Novom Čiču. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola (2,29) g/kg alkohola u organizmu te je ujedno utvrđeno da je i recidivst , a zbog čega je prepraćen na Općinski prekršajni sud.

 

U petak, 19. veljače oko 3 sata, 53-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom koprivničkih registarskih oznaka, a kretala se prilaznim kolnikom Ulice Zvonimira Rogoza. Dolaskom do kućnog broja 5 Ulice Zinke Kunc, sudjelovala je u prometnoj nesreći te je utvrđeno da je vozilom upravljala pod utjecajem alkohola (1,45 g/kg). Vozačka dozvola oduzete joj je na 12 sati te je isključena iz prometa.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, tri su osobe odbile testiranje na droge.

 

Od 48 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod osam vozača (16,7%%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 11 mladih vozača (22,9 %) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

                                                 

Prilikom provođenja akcije, osam je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 11 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.3.2021. 13:51:03

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account