Policija: Vozačica u Sesvetama najpijanija, napuhala i više od muškaraca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.7.2020. 12:00:26
Policija: Vozačica u Sesvetama najpijanija, napuhala i više od muškaraca

Foto: Ilustracija

Policija je objavila rezultate pojačane kontrole vozača na alkohol tijekom proteklog vikenda, a  oni su iznenađujući.Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

- u petak, 10. srpnja 2020. godine oko 20.45 sati, 30-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Brezovičke ceste u smjeru sjevera. Nadzorom mu je očitana koncentracija od 2,04 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen, prepraćen na Prekršajni sud te mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.

 

- u nedjelju, 12. srpnja 2020. godine u 1.44 sati, 33-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kroz Sesvete, kolnikom Selske ulice u smjeru zapada. Obavljenom kontrolom i alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola od 2,05 g/kg.  Vozačica je zadržana u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva i oduzeta joj  je vozačka dozvola na rok od 12 sati.


U vrijeme provođenja akcije  od petka navečer do ponedjeljka ujutro utvrđeno je ukupno 635 prometnih prekršaja, od čega 42 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 332 prekršaja nepropisne brzine, 68 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 61 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, 7 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 1 pod zabranom, 14 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 110 ostalih prekršaja.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirano je ukupno 5 osoba – test negativan, a 1 osoba je odbila provođenje testiranja. Od 42 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 11 vozača (26,2%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirana su 4 mlada vozača (9,5%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa. Prilikom provođenja akcije, 11 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i 10 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.2.2021. 13:14:15

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account