Ponovo Sesvećan najpijaniji vozač

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.11.2019. 11:00:34
Ponovo Sesvećan najpijaniji vozač

Foto: Ilustracija

Policija je izvijestila o rezultatima pojačanog nadzora prometa tijekom noćnih sati u vrijeme  vikenda. Rekorder je napuhao 2,37 maligana.Prema informaciji sesvetske policije rekorder je zaustavljen na križanju Jelkovečke i Bjelovarske. Izvještaj PP Sesvete:


U razdoblju od 15.do 18.11.2019. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol i / ili droge“ i „Brzina“ sankcionirala  5  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 2,37  g/kg kod vozača, dok  kod vozačica nije utvrđen alkohol.Izvještaj PUZ-a:


U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 530 prometnih prekršaja, od čega 72 prekršaja vozača s alkoholom, 166 prekršaja nepropisne brzine, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 40 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 7 pod zabranom, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te 208 ostalih prekršaja.

 

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

- u nedjelju, 17. studenog 2019. godine u 3.40 sati, 49-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Jelkovečke ulice u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Bjelovarskom ulicom zaustavljen te u nadzoru vozila i vozača utvrđeno da je pod utjecajem alkohola s izmjerenom koncentracijom od 2,37 g/kg u organizmu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će protiv istog biti podnijet prekršajni nalog.

 

- u ponedjeljak, 18. studenog 2019. godine u 2.45 sati, 48-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom autoceste A3 u smjeru zapada. U nadzoru vozila i vozača utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola, s izmjerenom koncentracijom od 1,37 g/kg alkohola u organizmu. Ista je isključena iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.

 

Prilikom provođenja akcije, 13 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 11 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirano je 6 osoba – test negativan, dok su se 4 osobe odbile podvrgnuti testiranju na droge.

 

Od 72 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 14 vozača (19,4%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 15 mladih vozača (20,8%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2021. 11:35:28

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account