Ponovo Sesvećan najpijaniji vozač

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.11.2019. 11:00:34
Ponovo Sesvećan najpijaniji vozač

Foto: Ilustracija

Policija je izvijestila o rezultatima pojačanog nadzora prometa tijekom noćnih sati u vrijeme  vikenda. Rekorder je napuhao 2,37 maligana.Prema informaciji sesvetske policije rekorder je zaustavljen na križanju Jelkovečke i Bjelovarske. Izvještaj PP Sesvete:


U razdoblju od 15.do 18.11.2019. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol i / ili droge“ i „Brzina“ sankcionirala  5  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 2,37  g/kg kod vozača, dok  kod vozačica nije utvrđen alkohol.Izvještaj PUZ-a:


U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 530 prometnih prekršaja, od čega 72 prekršaja vozača s alkoholom, 166 prekršaja nepropisne brzine, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 40 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 6 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 7 pod zabranom, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te 208 ostalih prekršaja.

 

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

- u nedjelju, 17. studenog 2019. godine u 3.40 sati, 49-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Jelkovečke ulice u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Bjelovarskom ulicom zaustavljen te u nadzoru vozila i vozača utvrđeno da je pod utjecajem alkohola s izmjerenom koncentracijom od 2,37 g/kg u organizmu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će protiv istog biti podnijet prekršajni nalog.

 

- u ponedjeljak, 18. studenog 2019. godine u 2.45 sati, 48-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom autoceste A3 u smjeru zapada. U nadzoru vozila i vozača utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola, s izmjerenom koncentracijom od 1,37 g/kg alkohola u organizmu. Ista je isključena iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.

 

Prilikom provođenja akcije, 13 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 11 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirano je 6 osoba – test negativan, dok su se 4 osobe odbile podvrgnuti testiranju na droge.

 

Od 72 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 14 vozača (19,4%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 15 mladih vozača (20,8%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.9.2021. 11:34:06

Jeste li se već cijepili protiv covida 19?

Da, prvi put
Da, drugi put
Cijepljen sam već više puta
Ja sam prirodno cijepljen/a
Nisam, ali ću uskoro
Ne želim se cijepiti
S društvom se svakim vikendom pošteno nacijepim
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account