Poštari očitavaju plinska brojila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.12.2019. 12:14:04
Poštari očitavaju plinska brojila

Foto: Hrvatska pošta

Hrvatska pošta izvijestila je da su njihovi djelatnici započeli očitavanjem plinskih brojila po domaćinstvima. 



Poštari Hrvatske pošte započeli su u ponedjeljak polugodišnje očitanje plinskih brojila u kućanstvima na distributivnom području Gradske plinare Zagreb.


Građani u čijim prostorima neće biti očitano stanje plinskog brojila dobit će u svoje kućne sanduiće obavijest na kojoj je istaknuto kako mogu dogovoriti ponovni dolazak poštara i očitanje stanja plinskog brojila. Očitanje brojila poštari će obavljati mjesec dana, odnosno do 31. prosinca 2019.


Očitavanje stanja plinskih brojila za kategoriju kućanstava obavljat će se na distributivnom području Gradske plinare Zagreb te se planira očitati stanje potrošnje na oko 220 000 plinskih brojila u Zagrebu, Velikoj Gorici i Zaprešiću te u općinama Brdovec, Marija Gorica, Dubravica i Pušća.


U sklopu projekta Digitalni poštar svi poštari opremljeni su pametnim telefonima i prijenosnim pisačima koje rabe u svakodnevnom radu, a osim za dostavu pošiljaka, svoje uređaje mogu koristiti i za očitanje plinskih brojila. Očitanje brojila na terenu kao i obrada prikupljenih podataka time je uvelike olakšana i ubrzana.


Create Account