Požar na Lipi: Kod kapelice izgorio quad

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.9.2020. 11:52:47
Požar na Lipi: Kod kapelice izgorio quad

Foto: DVD PLanina Donja

U nedjelju popodne na Lipi kod kapelice Hrvatskih mučenika zapalio se quad, a vatra je zaprijetila i samoj kapeli, ali i šumi.



U nedjeljno popodne u neposrednoj blizini kapele izgorio je quad. Policija je o tome priopćila: U nedjelju, 13. rujna oko 17 sati u Sesvetama, Donja Planina, iz za sada neutvrđenog razloga izbio je požar vozila, tzv. quada marke Bodex Assailant zagrebačkih registarskih oznaka vlasništvo poduzeća iz Zagreba. Požar su ugasili vatrogasci.


O samom požaru bilo je više dojava vlansika quada i planinara, a na teren su izašli vatrogasci DVD-a Planina Donja i Čučerje s dva terenska vozila i ukupno šest vatrogasaca. Quadu naravno nije bilo spasa, no prijetila je velika opasnost od širenja požara na obližnju šumu, pa  samu kapelicu, jer je quad prije izbijanja požara bio parkiran točno ispred same kapele (?!). 


"Odmah smo po dojavi krenuli na vrh, na Lipu s našim terenskim vozilom, a podršku su nam došli dati i pripadnici DVD-a Čučerje također s terenskim vozilom sa spremnikom. Do našeg dolaska quad je već bio gotovo potpuno izgorio i mogli smo samo čuvati okolni prostor. Po ovome je sada jasno vidljivo zašto toliko mi vatroasci inzistiramo na očuvanju i održavanju protupožarnih puteva na prostorima naših šuma i ovog dijela Medvednice", rekao nam je zapovjednik DVD-a Planina Donja Miroslav Novosel. 


Čini se da bi uzrok požara moglo biti pregrijavanje motora quada prilikom uspona na Lipu, no stručnjaci će danas tijekom dana utvrditi uzrok.


A priča o quadovima i njihovu devastiranju naše prirode je za neki drugi napis.


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.11.2023. 11:31:45

Create Account