Presušio izvor u Gornjem Vugrovcu i otkrio probleme

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.6.2017. 18:05:15
Presušio izvor u Gornjem Vugrovcu i otkrio probleme

Foto: Ilustracija

Izvor godinama presušuje u ljetnim mjesecima, a voda nije za piće već dugi niz godina.

Proteklog je petka Ured za upravljanje u hitnim situacijama dobio je obavijest od Mjesnog odbora Vugrovec Gornji da je u zaselku Vukasi presušio izvor koji snabdijeva spremnik s vodom koji koriste kućanstva tog zaselka, te je sedam domova tog područja  ostalo bez vode.

Kako je objavljeno, na njihovu zamolbu hitno su upućene dvije cisterne Zagrebačkog holdinga, podružnice Vodoopskrba i odvodnja, kako bi se osigurala nesmetana opskrba vodom za piće stanovnika. Također, dodano je cisterne će ostati dok god bude potrebno.

Zanimljivo u tome je da danas, kad smo željeli poslikati te cisterne, nismo na njih naišli. Građani su nam kazali da umjesto njih vatrogasci dovoze vodu i izliju ju u spremnik. Taj mali lokalni vodovod star je možda pedesetak godina i gotovo uvijek u ljetnim mjesecima nije imao dovoljno vode za građane Gornjeg Vugrovca koji su na njega bili spojeni.

U međuvremenu mnoga domaćinstva spojena su na gradski vodovod, kad je on svojedobno prošao tim naseljem. Unatoč prolaska gradskog vodovoda, još uvijek ima građana koji su spojeni na lokalni vodovod.

"Ne shvaćam ljude zašto se ne spoje na gradski vodovod, pogotovo sada kada je priključak besplatan. Želio bih podsjetiti da je izvor zagađen, a voda nije zdrava za piće. Ranije dok sam bio predsjednik Mjesnog odbora imao sam uvid u labaratorijske nalaze vode koje je svakih pola godina obavljao Zavod za javno zdravstvo i nikada niti jedan nalaz nije bio dobar, te je višestruko stizalo upozorenje građanima da ne koriste vodu iz lokalnog vodovoda za piće. A sad još dovozimo i cisterne. Nekada doista ne razumijem neke ljude", rekao nam je Željko Blaženić iz zaselka Vukasi, odnosno Vukasove ulice koji je još prije više godina kad je javni gradski vodovod prošao tim dijelom odmah se priključio.

Tako je štura objava o nestanku vode na izvoru i hitanju gradskih cisterni u pomoć dobila i svoj nastavak i svoju drugu stranu, a najveća hrvatska nogometna legenda svih vremena Bernard Vukas,  kojeg Dinamo nikad nije htio, a koji je potom napravio najveću karijeru u Hajduku, da je živ, primio bi se za glavu ne vjerujući da današnji  stanovnici njegova rodnog naselja imaju takav problem, a koji je vrlo lako rješiv.


Vezane vijesti
Ažurirano: 2.4.2024. 15:26:48

Create Account