Prigorce večeras ponovo uzdrmao novi potres

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.3.2020. 21:27:46
Prigorce večeras ponovo uzdrmao novi potres

Foto: EMSC

Večeras u 20,54 novi potres pogodio je epicentralno područje od prethodnih potresa.U 20:54 dogodio se novi potres magnitude od 3,5 Richtera prema EMSC sustavu. Potres se dogodio na dosadašnjem epicentralnom području, oko 7 km zapadno od Sesveta na dubini od 5 km. Obzirom da se radi o vrlo plitkom potresu, vrlo se dobro osjetio i na širem području od epicentra, vjerojatno i u većem dijelu sjeverozapadne Hrvatske. 


Niti minutu nakon tog potresa dogodio se još jedan, no taj je bio  slabiji.


Prema stručnjacima, radi se o uobičajenom slijeganju tla nakon velikog potresa, a kao što je i najavljeno, ovi naknadni ne bi trebali biti jači od 4,0 Richtera, iako su i sami stručnjaci priznali da to ne mogu tvrditi, ali govore na osnovi bogatog svjetskog iskustva s mjerenjima potresa. 


21:36 Upravo je i Seizmološka služba objavila svoje podatke:


Večeras, 24. ožujka 2020. godine seizmografi Seizmološke službe zabilježili su dva potresa na području grada Zagreba s epicentrima lociranim na području Markuševca. Prvi, jači potres magnitude M=3.2 prema Richteru dogodio se u 20 sati i 53 minute, dok se drugi slabiji magnitude M=2.2 prema Richteru dogodio dvije minute kasnije u 20 sati i 55 minuta. Intenzitet u epicentru jačeg potresa bio je IV stupnja, a slabijeg II-III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.10.2020. 11:59:36

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account