Prigorska sniježna idila

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.2.2018. 12:05:47
Prigorska sniježna idila

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Snijeg je okovao Prigorje. Idiličnoj atmosferi najviše se raduju djeca i  kućni ljubimci, ali i mnogi odrasli željni prave zime koja nam je do sad izostala.


"Ma da je bar bilo tako za Božić, sad mi je to već malo i kasno", čuli smo jutros gunđanje u prodavaonici jednog sredovječnog gospodina koji je kupovavši jutarnji špeceraj ponajviše negodovao zbog neočišćenih nogostupa. No, to je jedna druga priča usko povezana s urbanom kulturom življenja. 


Zima nas je pred svoj kraj obradovala ili "obradovala" svojim čarima.  Kažemo pred svoj kraj, jer klimatolozima je veljača zadnji zimski mjesec, već prvi ožujka počinje proljeće. No, čini se da bi zima ove godine ipak mogla slijediti svoj kalendarski odnosno astronomski završetak tamo do 21. ožujka, prema kojem je posljednji zimski mjesec tek ožujak.


U svakom slučaju, tko se veseli, nek se veseli zimskim radostima, kao i pisac ovih redova koji od svih zimskih aktivnosti najviše uživa u kuhanom vinu. 


Usput evo i nekoliko slikica zimske idile u Prigorju i bilo bi jako lijepo kad bi i drugi građani naše gradske četvrti podijelili sa svima neke svoje zimske slikice. Pošaljite nam ih na naš fejs ili na: info@sesvete-danas.hr


Nema tu nikakvih nagrada niti proglašenja, samo uživanje u zimskim kadrovima. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.1.2024. 9:47:13

Create Account