Prigorski OPG-ovi otvorili prodaju uz cestu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.4.2020. 12:03:09
Prigorski OPG-ovi otvorili prodaju uz cestu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Prigorski OPG-i počeli su prodavati svoje proizvode na svom pragu, uz sve mjere epidemiološke predostrožnosti.




Pojedini prigorski OPG-ovi upotrijebili su jednostavnu filozofiju prodaje svojih proizvoda turistima što već godinama čine prodavači na jugu zemlje gdje na štandovima uz cestu prodaju svoje proizvode. Tako ovih dana imamo veliku ponudu sezonskog voća i povrća ponajviše iz plastenika, ali već pomalo i s otvorenog prostora. Tako smo u Dobrodolu uz glavnu prometnicu zatekli dvostruki štand OPG-a Pajurin koji proizvode voće, povrće i sadnice, ali sadnice još nisu bili iznijeli, kažu bit će krajem tjedna. No zato nude svakakvog domaćeg povrća i jabuka. 


U kupnji smo zatekli i Dražena Markotu, zamjenika predsjednika VGČ Sesvete. "Pohvalio bih naše poljoprivrednike koji su se odmah snašli kako su ostali bez tržnica i počeli prodavati na kućnom pragu. Kako ćemo nakon sveg ovoga morati promijeniti naš način života i životnu filozofiju, tako vjerujem da će ovakav način prodaje na kućnom pragu koji je za poljoprivrednike i najpovoljniji i najprofitabilniji biti nastavljen i nadalje, te da će da osobito prihvatiti kupci kojih, kao što vidite dana ne nedostaje", rekao nam je tom prigodom Markota dodajući kako i on sam puno rađe kupuje na takav način negoli u trgovačkim centrima gdje nikad ne znaš od kud roba dolazi i čime je sve tretirana. 


 U Markovom Polju pred svojom kućom štand ima OPG Martinec. Već su znani kao proizvođači jagoda koje drže u plasteniku i na otvorenom, ali u plastenicima uzgajaju presadnice i cvijeće koje ovih dana nude sve brojnijim kupcima. Kažu da su zadovoljni, ljudi staju kupe i zadovoljni su njihovom kvalitetom. Smatraju da je ovo dobar način prodaje i voljeli bi da kupci prihvate ovakav način trgovine, jer je svima najzgodniji. 


Kupci znaju da kupuju provjerenu domaću kvalitetu, imaju gdje parkirati izađu iz auta i već su na štandu, a OPG-ovima je prodaja na kućnom pragu najisplativija i najzgodnija. 


Vjerojatno takvih primjera ima sada posvuda i nadajmo se da će naši građani u većini usvojiti da kupnjom kad naših OPG-ova pomažemo i potičemo domaću poljoprivredu, a ne strane vlasnike trgovačkih lanaca, najvećih uvoznika hrane u našu zemlju. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 31.1.2023. 18:08:29

Create Account