Priprema se najveća javna sadnja bilja u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.10.2020. 9:27:13
Priprema se najveća javna sadnja bilja u Sesvetama

Foto: ZIPS

Udruga Zelene i plave Sesvete s partnerima priprema najveću javnu ekološku akciju u Sesvetama do sada, sadnju trajnica na prostoru Sesvetske Sopnice.



Uz moto: Dok jedni ruše, mi sadimo!, udruga Zelene i plave Sesvete priprema veliku ekološku akciju sadnje stabala i drugog trajnog ukrasnog bilja, a koja će se odvijati pod nadzorom stručnjaka, biologa, agronoma i krajobraznog arhitekta, te je napravljen projekt sadnje i već se sada zna gotovo točna pozicija za svaku biljku od tristotinjak njih koliko će biti posađeno. 


Obuhvat sadnje je gotovo 6 hektara, a prostor koji će ovom akcijom biti oplemenjen i zelenjen jest prostor Osnovne škole Sesvetska Sopnica, šetnica uz potok Trnava i prostor uz sopničku župnu crkvu gdje se planira stvoriti svojevrsni arboretum. 



Akcija koja će biti održana u subotu, 24. listopada reakcija je na bezumnu sječu sopničke šume, pa od tuda i njen moto. Partneri ovog projekta koji su navedeni na plakatu kojeg ispod članka možete vidjeti, već su pripremili sve potrebno za ovu akciju, a organizatori ne sumnjaju da će kao i lani odaziv građanstva biti golem, jer sve je veća svijest kod naprednih ljudi o potrebi očuvanja životnog okoliša, te očuvanja flore, a posljedično tome i faune. 


Snažan poticaj ovom i svim drugim ekološkim projektima posredno daje i prvi čovjek svijeta, Glavni tajnik UN-a koji je danas izjavio: "Čovječanstvo mora zaustaviti ratovanje s prirodom", dodajući "Trenutni sustav teži uništenju, a ne očuvanju", aludirajući na stravičnu i masovnu deforestaciju našeg planeta, čime se uništava sav živi svijet, a ova je akcija upravo namijenjena očuvanju našeg zdravog okoliša. 




Vezane vijesti
Ažurirano: 19.4.2024. 13:36:37

Create Account