Prometne nesreće i gužve na cestama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.8.2017. 12:31:34
Prometne nesreće i gužve na cestama

Foto: Ilustracija

Zbog prometne nezgode na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Bistrina (Dubrovačko-neretvanska županija) vozi se usporeno, uz regulaciju prometne policije.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sve skupine vozila, a zbog povremeno jakih, bočnih udara vjetra na vijaduktu Božići vozi se uz ograničenje brzine na 80 km/h.


Zbog gustog se prometa vozi sporije i u koloni:

na ulasku na autocestu A1 u Lučkom i na izlasku gdje je kolona oko 3 km;

na državnoj cesti DC76 Baško Polje-Zagvozd, zbog plaćanja tunela Sveti Ilija, na naplati Biokovo kolona u smjeru mora duga je oko 1 km;

na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, a kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 2 km, ispred tunela Učka, u smjeru Rijeke kolona je oko 1 km.


Tijekom dana gust promet, uz vožnju u koloni i povremene zastoje, očekujemo na svim važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (A7), državnoj cesti DC1, pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8), na otoku Krku i Krčkom mostu, u trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.


Savjetujemo vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.


Tijekom vikenda i povodom blagdana Velike Gospe, zabrane za teretna vozila najveće dopšuštene mase iznad 7,5t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će:

• nedjelja, 13. kolovoza od 12 do 23 sata; 

• ponedjeljak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata i 

• utorak, 15. kolovoza od 14 do 23 sata.

Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (Lička magistrala).


Za sav promet zatvorene su ceste:

DC29, na dijelu od Novog Golubovca do raskrižja državne ceste DC29 i lokalne ceste LC22016 za Stari Golubovec

DC502 Smilčić-Pridraga

ŽC5042 Višnjan-Tićan.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:


DC1 na dionici Sučević-Otrić kroz Otrić i u Kninu;

DC2 u Vukovaru, u Kudeljarskoj ulici i Ulici Priljevo

DC66 na dionici Pula-Most Raša, na raskrižju s nerazvrstanom cestom za Radeki Polje u naselju Loborika i u naselju Marčana (do 17.kolovoza);

DC206 Valentinovo-Petrovsko.

IZVANREDNI PRIJEVOZ


Od 13. kolovoza od 23,30 sati do 14. kolovoza do 05,00 sati izvanredni prijevoz tereta kretat će se relacijom: Slavonski Brod- Mile Budaka-Eugena Kumičića-Ul. Svetog Antuna-DC53-DC525-čvor Slavonski Brod zapad-A3-čvor Sredanci-A5-čvor Osijek-izlaz Osijek-Južna obilaznica (DC2)-Klisa-Trpinja-Vukovar-Trpinjska cesta-Kudeljarska ulica-Priljevo ulica-luka Vukovar.


U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.2.2022. 15:02:21

Create Account