Proslava Dana Lipe ove nedjelje

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 15.6.2019. 14:51:09
Proslava Dana Lipe ove nedjelje

Foto: HPD Lipa

Tradicionalno okupljanje planinara i prijatelja Hrvatskog planinarskog društva „Lipa“ pod nazivom DAN LIPE, održava se u nedjelju kod planinarskog doma na 709 m visokoj Lipi.


 


To je najvažniji dan za najstarije sesvetsko planinarsko društvo kojim se obilježava 18. lipnja 1967. kada je svečano otvoren planinarski dom za posjetitelje. I ovom prigodom je domaćin pripremio zanimljiv program za sve one koji će se priključiti druženju u prirodi nakon jednosatnog laganog uspona od Planine Donje ili iz nekih drugih destinacija podno Lipe.


Kako je nakon dva i pol mjeseca završila III. Opća planinarska škola u organizaciji HPD LIPA SESVETE  u 11 sati će biti održana svečanost podjele diploma polaznicima škole. Nakon toga će u 11.30 sati biti organizirano vođenje do lokaliteta Velika peč - najatraktivnije lokacije na Lipi Rogu, spuštanjem i ulaskom u 17 m dugačku  i 4 m široku dvoranu pećine. Oni koji ostaju kod doma mogu uživati na klupama u hladu okružja doma i u planinarskim jelima i rashlađenim pićima. Uz dom se možete popeti na razglednu piramidu s koje je vidik na Zagreb, Prigorje, a osobito na Hrvatsko Zagorje ili se opustiti na velikoj livadi na kojoj je izgrađena kapela Hrvatskih mučenika. A u toj kapeli će u 14.30 sati Sv. Misu predvoditi vlč. Tomislav Šagud iz župe Sesvete.


Ovih dana je uz planinarski dom završena nova sjenica koju će, poslije mise, blagosloviti vlč. Šagud.


Tijekom dana  možete uživati u plesu uz prigodnu glazbu grupe „TRI U JEDAN“, okušati sreću u prigodnoj tomboli i kupiti suvenire planinarskog društva „Lipa“.


U galeriji pogledajte  fotografije s proslave Dana Lipe 2005. godine.




Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account