Prva ovogodišnja policijska vikend akcija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.1.2018. 14:50:35
Prva ovogodišnja policijska vikend akcija

Foto: Ilustracija

Nakon malog opuštanja kroz vrijeme blagdana kad nije bilo previše kontrola, vozači oprez! U ovoj godini nastavljaju se još veće kontrole prometa.


Policija je vrlo nezadovoljna sigurnosnim stanjem prometa na cestama. Prometna je sigurnost, kao što smo već navodili u nekim prethodnim napisima, vrlo pogoršana. Povećan je broj prometnih nesreća, a nakon više godina smanjenja, ponovo je počeo rasti broj poginulih na našim cestama. Stoga policija ima namjeru u ovoj godini pojačati kontrole prometa. Iz sesvetske policije stigla nam je najava prve ovogodišnje akcije.


"U vremenu od 12. do 15. siječnja 2018. g, na području Policijske postaje Sesvete provest će se akcije „Alkohol i droge“ te „Brzina“, u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. To su prvenstveno prekoračenje dopuštene brzine vožnje, vožnja pod utjecajem alkohola i/ili droga idrugo.


 U nadzoru prometa alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji

direktno utječu na  posljedice prometnih nesreća", navodi se u priopćenju sesvetske policije. 


Stoga vozači, od večeras, pa narednih dana malo više opreza i poštivanja prometnih propisa. Ne samo zbog policijske kontrole, nego ponajviše zbog samih sebe, ali i drugih sudionika u prometu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account