Puljak: Zemlja će živjeti još samo 4 milijarde godina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.5.2018. 10:59:27
Puljak: Zemlja će živjeti još samo 4 milijarde godina

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Jedan od najvećih hrvatskih fizičara današnjice prof. dr. sc. Ivica Puljak, održao je sinoć u Sesvetama popularno znanstveno predavanje o svemiru i znanstvenim spoznajama.


Na popularan, u pojedinim trenutcima i provokativan, vrlo aktivan i poticajan način poznati je fizičar mnogim gostima i srednjoškolcima govorio o znanstvenim spoznajama prije svega fizike, ali i drugih znanosti, te pitanjima kojima se bave znanstvenici, a na koja još uvijek nemamo odgovora. 


"Znanstvenici dolaze do spoznaja tako da uvijek sumnjaju u neke informacije ili teze, stoga ja pozivam sve vas da posumnjate  u informacije koje ću vam ja iznijeti i pokušate dati svoje viđenje ili svoj odgovor", rekao je Puljak izazvavši najviše nezadovoljstva nazočnih izjavom da prema znanstvenim spoznajama ne postoji život nakon života, no nikome se na brani da vjeruje u to da on ipak postoji. 


"Mi znademo da će zemlja i općenito naše sunce i naša galasija, Mlječni put, živjeti još otpilike 3,75 milijardi godina, jer će se tada sudariti s Andromedom koja nam se približava. Mi znademo gotovo sve o nastanku svemira od osme milijutinke sekunde do danas, ali ne znamo što je bilo od čiste nule do osme milijutinke sekunde, a odgovor na to pitanje, kada dođe, puno će toga razjasniti", rekao je Puljak dodavši da danas znanost zna gotovo sve o svemiru, ali ne zna primjerice zašto ljudi stare, no ono što je sigurno, poručio je srednjoškolcima, da će većina od njih dočekati stotinu godina života. 

Vrlo zanimljivo i nadasve poučno predavanje koje je na poslijetku završilo diskusijom slavnog predavača i publike, zajednički su organizirali Rotary club Zagreb – Sesvete i Narodno sveučilište Sesvete.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2023. 11:52:28

Create Account