Rano jutros jak potres kod Gline, dobro se osjetio i u Prigorju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.3.2021. 8:38:16
Rano jutros jak potres kod Gline, dobro se osjetio i u Prigorju

Foto:

Prilično jak potres kod Gline, magnitude 4.2 prema Richteru, zabilježen je u srijedu ujutro kod Gline, izvijestila je u Seizmološka služba. 



Seizmografi Seizmološke službe potres su zabilježili u 5 sati i 37 minuta s epicentrom kod Gline. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V  (pet) stupnjeva EMS ljestvice. 


EMSC agencija dva puta je korigirala jačinu potresa, odmah petnaestak sekundi nakon završetka trešnje na svojoj su platformi obavijestili da je magnituda bila 3,7, pa su vrlo brzo potom korigirali na 4,4, da bi zatim druga korekcija bila na 4,1 Richtera. hipocentar se nalazio na dubini od 10 kilometara.


Do objave ovog članka na platformi EMSC-a evidentirano je više od 3 i pol tisuće komentara uznemirenih građana koji su, posebice u području epicentra komentirali da je ovaj bio jedan od najjačih od onih prvih velikih potresa krajem prošle godine. 


Prema komentarima dobro se osjetio i na području Prigorja gdje je probudio mnoge građane, a neki su, kako su napisali, skočili iz kreveta, no, srećom, nakon nekoliko sekundi sve je prestalo.


I ovaj potres, prema riječima seizmologa, spada u seriju naknadnih potresa koji će, prema predviđanjima, potrajati još oko godinu dana, dok se tlo postupno ne smiri.




Create Account