Raskrižje u Soblincu i nadalje zatvoreno, u gradu o tome pojma nemaju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.5.2020. 13:25:46
Raskrižje u Soblincu i nadalje zatvoreno, u gradu o tome pojma nemaju

Foto: Sesvete danas, arhiva

Radovi izgradnje kanalizacijskog kolektora u trupu raskrižja u Soblincu, te potom izgradnja novog raskrižja u punom je jeku, promet je i nadalje zatvoren, dok je po gradskim obavijestima,  trebao biti pušten 15. svibnja.




Radovi izgradnje kanalizacijskog kolekora koji će biti izgrađen duboko u trupu raskrižja u Soblincu započeli su krajem ožujka i po prvotnoj informaciji zbog tih radova sav promet kroz križanje trebao bi biti zatvoren do 30. lipnja. Međutim, 17. travnja na službenom portalu Grada Zagreba na stranici Privremene regulacije prometa osvanula je najava da će promet navedenim raskrižjem zbog radova biti zatvoren od 20. travnja do 15. svibnja. 


Naravno, taj je datum već dobrano iza nas, radovi i nadalje traju, raskrižje koje je potpuno raskopano u dužini dvjestotinjak metara, potpuno normalno, i nadalje zatvoreno za promet, no nove obavijesti o tome nema na spomenutim stranicama koje isključivo služe svrsi obavještavanja o trajanju radova na pojedinim dijelova prometnica na području Grada Zagreba. 


Što se tiče prometnih problema obilaska, on je, čini se, sada malo olabavljen. Tako osobna vozila i lakši lokalni transport mogu prolaziti obližnjim ulicama, Krapinskom i Ličkom, što je u početku bio pravi kamen smutnje. Naime, prvo su stanovnici spomenute dvije ulice tražili da se zabrani promet njihovim ulicama osim javnog prijevoza i stanara, a potom su mještani Šašinovca i Šija vrha skrenuli pozornost na to da je promet preseljen na njihove prometnice koje su potpuno neadekvatne, teško se mimoiđu dva osobna vozila, a kamoli ne teža.


Čini se da je labavljenjem režima obilaska u Soblincu došlo do nekog pomirenja situacije. Mještani svih spomenutih ulica  i naselja postali su svjesni da se promet ne može zaustaviti, osim teškog tranzitnog koji mora na autocestu, te da se moraju još malo strpiti. Do kada? Pa ako pitate gradski prometni odjel, čini se da je raskrižje već u funkciji. No, realno bit će zatvoreno do kraja lipnja.


Investitoru radova na raskrižju, Hrvatskim cestama  poslali smo upit o roku završetka radova, odnosno, puštanja prometa kroz raskrižje i čim dobijemo odgovor objavit ćemo ga. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account