Rekonstruiranim raskrižjem u Soblincu danas popodne krenuo promet

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.7.2020. 15:33:21
Rekonstruiranim raskrižjem u Soblincu danas popodne krenuo promet

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nakon nešto više od 4 mjeseca radova, raskrižje na glavnoj cesti u Soblincu u petak popodne pušteno je u promet.
Nakon jučerašnjeg sastanka na gradilištu i pregleda izvedenih radova, predstavnici izvođača, nadzora, predstavnik Hrvatskih cesta (kao investitora) i Grada Zagreba, dogovoreno puštanje u promet rekonstruiranog raskrižja Soblinečka-Prepuštovečka-Šašinovečka.


Raskrižje je pušteno u promet danas popodne, no objavljen je izuzetak Prepuštovečke ulice u kojoj se izvode radovi na izgradnji nastavka nogostupa od Prepuštovečkog odvojka do Kumrovečke ulice te rekonstruira kolnik na istom potezu, u dužini od cca 55 m. Tijekom ranog popodneva ipak smo vidjeli da se promet tim dijelom odvija. 


U sklopu rekonstrukcije još nije dovršena javna rasvjeta. Plan je da se do kraja idućeg tjedna, ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, dovrši javna rasvjeta i spomenuti nastavak nogostupa i kolnik u Prepuštovečkoj.


Podsjetimo, radovi su započeli 16 ožujka, a rok završetka je bio 4 mjeseca od dana početka radova, a ovih 8 dana kašnjenja može ući u vremensku toleranciju. Investitor su bile Hrvatske ceste, a sufinancijer investicije od 8 milijuna kuna bio je i Grad Zagreb. Izvođač radova bio je Pedom asfalti. 


Konačno promet kroz Soblinec može teći normalno, odahnuli su svi koji su prolazili obilaznim pravcima, ali i stanari uz te obilazne ulice, a posebno vrijednost ovog rekonstruiranog raskrižja je što je značajno povećana sigurnost svih sudionika u prometu, posebice školaraca koji će sad na sigurniji način moći prelaziti vrlo prometno raskrižje. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.4.2021. 15:25:16

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account