Rekorder iz Zeline napuhao nevjerojatnu količinu maligana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.8.2020. 12:45:10
Rekorder iz Zeline napuhao nevjerojatnu količinu maligana

Foto: Ilustracija

Policija je izvijestila o rezultatima vikend akcije, na području Sesveta nije bilo značajnijih napuhanih alkoholnih veličina.



U dane provođenje akcije utvrđeno je ukupno 640 prometnih prekršaja, od čega 35 prekršaja vozača s alkoholom,  zatim 417 prekršaja nepropisne brzine, 41 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri pod zabranom.


Najveća zabilježena koncentracija alkohola kod vozača je izmjerena u nedjelju, 8. kolovoza kod 54-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Vladimira Nazora u Svetom Ivanu Zelini te mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 3,87 g/kg. Vozač je isključen iz prometa te mu je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

Prilikom provođenja akcije, jedna osoba je smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i sedam osobe su uhićene i privedene na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirane su ukupno tri osobe – test negativan.

 

Od 35 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 13 vozača (37,1%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirana su dva mlada vozača (5,7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account