Rezultati akcija „Alkohol i droge“ i „Brzina“

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 9.9.2019. 16:01:45
Rezultati akcija „Alkohol i droge“ i „Brzina“

Foto: Ilustracija

Policija je objavila rezultate vikend akcije za područje Sesveta i cijele Zagrebačke policijske uprave.


PP Sesvete:


U razdoblju od 06. do 08.09.2019. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“ sankcionirala  3  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 5 zbog prekoračenja brzine,  te 3 zbog ostalih prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 2,06  g/kg kod vozača, dok  kod vozačica nije utvrđen alkohol.PUZ


U dane vikenda, od 6. do 8. rujna 2019. godine na području Policijske uprave zagrebačke provedene su preventivno represivne akcije „Alkohol i droge u cestovnom prometu“ i „Brzina“ s ciljem suzbijanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.


U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 563 prometna prekršaja, od čega je 46 prekršaja vozača s alkoholom, 282 prekršaja nepropisne brzine, 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i 172 ostala prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

U nedjelju, 8. rujna 2019. godine oko 2.10 sati u Ivanić-Gradu u Savskoj ulici, 48-godišnjak je upravljao osobnim  automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te nije koristio sigurnosni pojas. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 2,14 g/kg alkohola u organizmu te je isključen iz prometa.

 

U subotu, 7. rujna 2019. godine oko 0.10 sati, 21-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, a kretala se kroz mjesto Sveti Ivan Zelina, Zagrebačkom ulicom u smjeru Varaždina. Zaustavljena je kod kućnog broja 64 te joj je utvrđena koncentracija od 0,84/kg alkohola u organizmu. Vozačica je isključena iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola.

          

Prilikom provođenja akcije četiri osobe su smještene u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a jedna osoba je uhićena i privedena na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka. Tijekom provedbe akcije evidentirana je jedna osoba koja je odbila preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 62 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 9 vozača (19,6%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 7 mladih vozača (15,2%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.Vezane vijesti
Ažurirano: 10.6.2020. 11:49:33

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account