Rezultati akcija Alkohol i droge te Brzina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.4.2018. 9:23:19
Rezultati akcija Alkohol i droge te Brzina

Foto: Ilustracija

Kroz vikend policija je uobičajeno provodila akciju kontrole prometa na alkohov i brzinu. Evo rezultata s područja Sesveta i cijele policijske uprave.U razdoblju od 13.do 16.04.2018. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“ sankcionirala  9 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 2 zbog odbijanja alkotesta, 21 prekršitelj zbog vožnje nepropisnom brzinom te 20 ostalih prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,48 g/kg kod vozača dok vozačica pod utjecajem alkohola nije bilo.Na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 957 prometnih prekršaja, od čega je 130 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 119 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 130 vozača. Kod 20 vozača (15,4 %) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.


Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

- 15. travnja u 20 sati u mjestu Jakovlje, Zagrebačka cesta, kod 28-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,63 g/kg, nakon čega je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

- 14. travnja u 2.35 sati, 46-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom kolnikom Ulice Hermana Bolea, nadzorom prometa kod kućnog broja 9 te alkotestiranjem utvrđena joj je koncentracija alkohola od 1,65 g/kg te je isključena iz prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.6.2019. 10:16:35

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account