Rezultati Akcije „Nadzor nedavanja pokazivača smjera“

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.3.2019. 13:44:42
Rezultati Akcije „Nadzor nedavanja pokazivača smjera“

Foto: Ilustracija

Tijekom jučerašnjeg dana od 10 do 14 sati na području cijele Republike Hrvatske, Zagreba, pa tako i Sesveta provedena je Akcija „Nadzor nedavanja pokazivača smjera“.Na području Sesveta utvrđeno je i sankcionirano 4 vozača zbog prekršaja nedavanja pokazivača smjera, te jedan drugi prekršaj.


Priopćenje zagrebačke policije:

Tijekom provođenja Akcije, utvrđeno je ukupno 115 ciljanih prekršaja od kojih je 109 osobnih automobila i šest teretnih, kojom prilikom su zatečeni vozači koji nisu davali pokazivače smjera tijekom vožnje, te 206 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Naime, Zakon o sigurnosti prometa na cestama u članku 44. propisuje da je vozač dužan, prije obavljanja radnji vozilom,

druge sudionike u prometu jasno i pravodobno upozoriti o svojoj namjeri, dajući im znak pomoću pokazivača smjera i stop svjetla.

 

Ujedno vozači su dužni pomoću pokazivača smjera, davati znak za sve vrijeme dok obavljaju radnje vozilom, a nakon obavljene radnje mora se prestati davati znak. Nadalje vozač nije dužan nakon pretjecanja drugog vozila dati znak da se namjerava vratiti na prometnu traku kojom se kretao prije pretjecanja.


Zakonom je predviđena novčana kazna u iznosu od 300 kuna za prekršaj vozača koji postupi suprotno odredbama Zakona.Vezane vijesti
Ažurirano: 13.5.2019. 15:13:21

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account