Rezultati akcije pojačanog nadzora vozila i vozača te akcija Alkohol i droge i Brzina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.10.2020. 10:53:27
Rezultati akcije pojačanog nadzora vozila i vozača te akcija Alkohol i droge i Brzina

Foto: Ilustracija

Policija je izvijestila o rezultatima vikend akcije Alkohol i Brzina.



U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 968 prometnih prekršaja, od čega 64 prekršaja vozača s alkoholom, 400 prekršaja nepropisne brzine, 109 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 98 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj vožnje pod zabranom, 11 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 284 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

U subotu, 3. listopada oko 23 sata, 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom u Hondlovoj ulici u Zagrebu. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,46 g/kg.

 

U subotu, 3. listopada, 56-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Slavonske avenije u smjeru istoka. Nadzorom prometa vozača i vozila kod raskrižja s Ulicom Ljudevita Posavskog, utvrđeno je da je  upravljala pod utjecajem alkohola (0,61 g/kg) zbog čega je isključena iz prometa.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirano je ukupno šest osoba – test negativan, a dvije su osobe odbile testiranje.

 

Od 64 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 18 vozača (28,1%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je osam mladih vozača (12,5%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

 

Prilikom provođenja akcije, 13 je osoba smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola dok je 10 osoba uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account