Rezultati pojačanog nadzora vozila i vozača kroz vikend

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 18.3.2019. 18:49:42
Rezultati pojačanog nadzora vozila i vozača kroz vikend

Foto: Ilustracija

Policijska postaja Sesvete, te Zagrebačka policijska uprava objavile su priopćenje o akcijama pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda koje prenosimo u cijelosti:



PP Sesvete:


U razdoblju od 15.do 18.03.2019. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“ sankcionirala  6  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 18 zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, te 5 zbog ostalih prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 2,00  g/kg kod vozača, dok  kod vozačica nije utvrđen alkohol.


PUZ:

U noćnim satima u dane vikenda, od 15. do 18. ožujka 2019. godine na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1067 prometnih prekršaja, od čega je 87 prekršaj vozača s alkoholom, 430 prekršaja nepropisne brzine, 226 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 52 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, osam pod zabranom, 10 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 248 ostalih prekršaja.

 

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

- u subotu, 16. ožujka 2019. godine u 2.55 sati, 35-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Savske ulice u smjeru sjevera. Obavljenim nadzorom kod raskrižja sa Slavonskom avenijom te mu je izmjerena koncentracija od 2,18 g/kg alkohola u organizmu. Uhićen je i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelanja opojnog sredstva te mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.

 

- u petak, 15.ožujka u 23.35 sati, 38-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Domaslovečkom ulicom kroz Domaslovec po utjecajem alkohola od 0,94 g/kg. Utvrđeno je i da upravlja vozilom za vrijeme dok joj je na snazi zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije. S obzirom na utvrđene prekršaje te recidivizam, uhićena je i smještena u posebnu prostoriju do otrežnjenja. Prepraćena je na Općinski sud u Novom Zagrebu te joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 1500 kuna, kazna zatvora u trajanju od 10 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 9 mjeseci.

  

Prilikom provođenja akcije 13 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a osam osoba je uhićeno i privedeno na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka. Tijekom provedbe akcije evidentirane su dvije osobe koje su odbile preliminarno testiranje na uređaju za droge.

 

Od 87 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod  19 vozača (21,8%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 16 mladih vozača (18,4%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.



Priopćenje PP Sesvete i sedmodnevnoj akciji Sigurnosni pojas:


PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica“, u vremenu od 11. do 17.03.2019.godine sankcionirala  6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj zbog uporabe mobitela za vrijeme vožnje te 55 ostalih prekršaja.



Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account