Rezultati policijske vikend akcije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.12.2018. 17:55:46
Rezultati policijske vikend akcije

Foto: Ilustracija

Policijska postaja Sesvete i Policijska uprava Zagrebačka objavile su rezultate akcija Alkohol i Brzina provođene tijekom proteklog vikenda. Priopćenje PP Sesvete:U razdoblju od 07.do 10.12.2018. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“ sankcionirala  6 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 8 prekršitelj zbog vožnje nepropisnom brzinom te 10 ostala prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,74 g/kg kod vozača dok je kod vozačica najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,21 g/kg.Priopćenje PUZ-a:


U noćnim satima u dane vikenda, od 7. prosinca do 10. prosinca 2018. na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača u cilju suzbijanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.


 U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 569 prometnih prekršaja, od čega je 85 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 162 prekršaja nepropisne brzine, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 10 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava i 2 pod zabranom, 6 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehničkim neispravnim vozilom i 240 ostalih prekršaja.


 Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:


- u nedjelju, 9. prosinca u 19.50 sati, 61-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Ilije Gregorića u Prigorju Brdovečkom u smjeru sjevera pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,26 g/kg, isključen je iz prometa.


- u nedjelju, 9. prosinca u 1.10 sati, 41-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Hochmanovom ulicom u smjeru juga pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,05 g/kg, isključena je iz prometa.


Od 85 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 22 vozača (25,9%) je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirano je 20 mladih vozača (23,5%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.6.2019. 10:16:35

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account