Rezultati policijskih nadzornih akcija

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.12.2017. 12:45:14
Rezultati policijskih nadzornih akcija

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog tjedna od 4. do 8 prosinca, sesvetska policija održala je akciju nadzora željezničkih prijelaza, a kroz vikend na području cijele policijske uprave, pa tako i na sesvetskom području održana je akcija nadzora alkoholiziranosti vozača.


Na sesvetskom području postoji tek jedan denivelirani pružni prijelaz i nekoliko  istorazinskih. Policija je u prošlom tjednu nazdirala poštivanje zatvorenih signala za prijelaz pruge i zabilježila slijedeće nepravilnosti – policijski izvještaj: 


U vremenu od 04. do 08. prosinca 2017. g., na području Policijske postaje Sesvete provedena je akcija „NADZOR CESTOVNO – ŽELJEZNIČKIH PRIJELAZA“, sa svrhom smanjenja broja prometnih nesreća sa željezničkim vozilom kao i sankcioniranja prekršaja koji dovode do takvih nesreća. Tijekom akcije sankcionirano je osam vozača i jedan pješak zbog nepoštivanja svjetlosnog i zvučnog signala na željezničko-cestovnom prijelazu te 16 vozača za ostale prekršaje. 


U akciji Alkohol i droge na sesvetskom području nije bilo većeg broja prekršitelja, no na cjelokupnom zagrebačkom području bilo je podosta veseljaka. Slijede oba policijska izvještaja.

 


PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“sankcionirala  2 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 16 prekršitelja prekoračenja dozvoljene brzine, te 2 ostala prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,87 g/kg kod vozača dok kod vozačica nije utvrđena prisutnost alkohola.


Od 8. do 11. prosinca 2017. godine, od 22 do 6 sati na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 676 prometnih prekršaja, od čega je 85 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 76 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 85 vozača. Kod 30 vozača (35.3%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:


- 8.12.2017. godine u 23.40 sati, 57-godišnjak dok je u krvi imao 2,71 g/kg alkohola, bez važeće vozačke dozvole kod sebe, upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Vodovodnom ulicom u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 20/a, gdje se nalazi prijelaz ceste preko željezničke pruge u istoj razini s kolnikom, nije brzinu i način vožnje prilagodio osobinama ceste (prijelaz ceste preko željezničke pruge) te stanju kolnika koji je bio mokar i sklizak zbog kiše. Zbog takve je vožnje izgubio nadzor nad vozilom i skrenuo ulijevo prema sjeverozapadu na dio kolnika koji je namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je prednjim lijevim dijelom vozila naletio na prednji lijevi bočni dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao vozač iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja.


Nakon naleta, 57-godišnji vozač napustio je mjesto događaja i nastavio kretanje Vodovodnom ulicom u smjeru sjevera, a dolaskom do raskrižja s Ulicom grada Mainza, zbog neprilagođene brzine kretanja situaciji u prometu prednjim dijelom vozila naletio je na stražnji dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka koji je u trenutku nesreće bio zaustavljen zbog crvenog svjetla na semaforu. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. 

Vozač (57) isključen je iz prometa i doveden u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je uhićen i prevezen nadležnom sudu.


- 29-godišnjakinja se 11.12.2017. osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kretala spojnim kolnikom južnog kolnika Slavonske avenije u smjeru istoka. U raskrižju s Heinzelovom i Radničkom cestom sudjelovala je u prometnoj nesreći gdje joj je očevidom i alkotestom utvrđena koncentracija alkohola od 1.55 g/kg. Isključena je iz prometa.


Inače, za vrijeme akcije evidentirane su tri vozačice koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije, 14 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano 9 osoba - test negativan.

Od 85 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 14 mladih vozača (16.5%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.1.2019. 12:21:49

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account