Rotary klub Sesvete stipendira sesvetske strudente

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.10.2019. 18:21:39
Rotary klub Sesvete stipendira sesvetske strudente

Foto: Rotary club Sesvete

Završetkom humanitarne akcije „9. Rotary Grill – Gorščica“ prikupljena su potrebna sredstva za dodjelu četiri stipendije izvrsnim redovnim sesvetskim studentima slabijeg imovinskog stanja.



Deveto po redu, najveće neformalno i humanitarno druženje Rotarijanaca iz cijele Hrvatske, Rotary grill – Gorščica 2019. održano 12. listopada 2019. na prostoru lugarnice na Gorščici, te popratna humanitarna akcija održana od 12. do 20. listopada ove godine dobili su svoj epilog – prikupljeno je 40 tisuća kuna potrebnih za dodjelu četiri stipendije nadarenim sesvetskim studentima slabijeg imovinskog stanja. 


Osim hrvatskih Rotarijanaca i njihovih prijatelja, humanitarnu akciju podržali su i donatori poput tvrtki Vindija, Klara, Končar – Električna vozil, Končar – Montažni inženjering, Mesnica Medven (MM Mesna industrija d.o.o.), Brkić izumi d.o.o., Fridrih d.o.o., javnobilježnički ured Ignac Vuger, te poznati gastro blogeri i influenceri poput Domagoja Jakopovića Ribafisha, Darka Kontina te Vedrana Boškovića s bloga „Začinjeno s ljubavlju“. 


Prikupljenim sredstvima Rotary klub Zagreb Sesvete dodijelit će četiri stipendije za akademsku 2019/20. godinu u iznosu od tisuću kuna mjesečno u trajanju od 10 mjeseci. Natječaj je otvoren do 20. studenog ove godine, a kontakt za slanje prijava nalazi se u objavljenom natječaju.


U 15 godina postojanja i humanitarnog djelovanja u zajednici, Rotary klub Zagreb Sesvete osigurao je 40 stipendija za iznimne učenike i studente s područja Sesveta, a redovito pomažu i malim štićenicima Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu. Mnogo su puta pomagali raznim udrugama poput „Veliko srce malom srcu“, opremili su laboratorij pri Referentom centru za pedijatrijsku kardiologiju Klinike za pedijatriju, KBC Rebro, a prošle su godine namještajem opremili Caritasovu kuću za mlade u Selskoj cesti 165. 


Za zainteresirane  ovdje je natječaj za stipendije.


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.12.2023. 11:52:28

Create Account