Rotary klub Sesvete stipendira sesvetske strudente

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.10.2019. 18:21:39
Rotary klub Sesvete stipendira sesvetske strudente

Foto: Rotary club Sesvete

Završetkom humanitarne akcije „9. Rotary Grill – Gorščica“ prikupljena su potrebna sredstva za dodjelu četiri stipendije izvrsnim redovnim sesvetskim studentima slabijeg imovinskog stanja.Deveto po redu, najveće neformalno i humanitarno druženje Rotarijanaca iz cijele Hrvatske, Rotary grill – Gorščica 2019. održano 12. listopada 2019. na prostoru lugarnice na Gorščici, te popratna humanitarna akcija održana od 12. do 20. listopada ove godine dobili su svoj epilog – prikupljeno je 40 tisuća kuna potrebnih za dodjelu četiri stipendije nadarenim sesvetskim studentima slabijeg imovinskog stanja. 


Osim hrvatskih Rotarijanaca i njihovih prijatelja, humanitarnu akciju podržali su i donatori poput tvrtki Vindija, Klara, Končar – Električna vozil, Končar – Montažni inženjering, Mesnica Medven (MM Mesna industrija d.o.o.), Brkić izumi d.o.o., Fridrih d.o.o., javnobilježnički ured Ignac Vuger, te poznati gastro blogeri i influenceri poput Domagoja Jakopovića Ribafisha, Darka Kontina te Vedrana Boškovića s bloga „Začinjeno s ljubavlju“. 


Prikupljenim sredstvima Rotary klub Zagreb Sesvete dodijelit će četiri stipendije za akademsku 2019/20. godinu u iznosu od tisuću kuna mjesečno u trajanju od 10 mjeseci. Natječaj je otvoren do 20. studenog ove godine, a kontakt za slanje prijava nalazi se u objavljenom natječaju.


U 15 godina postojanja i humanitarnog djelovanja u zajednici, Rotary klub Zagreb Sesvete osigurao je 40 stipendija za iznimne učenike i studente s područja Sesveta, a redovito pomažu i malim štićenicima Caritasove Kuće sv. Franje u Vugrovcu. Mnogo su puta pomagali raznim udrugama poput „Veliko srce malom srcu“, opremili su laboratorij pri Referentom centru za pedijatrijsku kardiologiju Klinike za pedijatriju, KBC Rebro, a prošle su godine namještajem opremili Caritasovu kuću za mlade u Selskoj cesti 165. 


Za zainteresirane  ovdje je natječaj za stipendije.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.12.2020. 10:26:45

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account