Ruši se sopnička šuma - lik s motorkom krenuo na snimatelja - video

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2020. 14:29:33
Ruši se sopnička šuma - lik s motorkom krenuo na snimatelja - video

Foto: Sesvete danas

Nastavljeno je rušenje sopničke šume, na našeg snimatelja drvosječa krenuo s upaljenom motorkom.Ekipa koja se očito na sumnjiv način domogla papira za rušenje nastavlja deforestacijom šume u Sesvetskoj Sopnici. Prvo su pod krinkom sanitarne sječe i održavanja prostora ispod dalekovoda (koja je to prevara, dalekovoda ni u tragovima, op.a.), porušili i izvezli iz šume najbolje i najvrijednije zdrave hrastove lužnjake koji na stranom tržištu dostižu astronomsku cijenu, a sada se nastavlja sječa po principu  - sve po redu, bez ikakve šumarske kontrole. 


Podsjećamo, čak i kad je u pitanju privatni vlasnik, struka mora dati odobrenje za rušenje svakog pojedinog stabla. To vlasnici šume često preskaču, no oni koji gospodare vlastitom šumom za svoje potrebe, za grijanje kućanstva i sami jako dobro paze na svoju šumu. Ovdje je očito po srijedi nešto drugo, a da ima volje i snage, državna tijela bi se o tome malo raspitala. 


No, tijekom današnjeg rušenja drveta dogodio se incident, srećom bez ozbiljnijih posljedica. Naš je snimatelj želio snimiti ilegalno rušenje u sopničkoj park šumi, ali je otkriven. U jednom trenutku je drvosječa s upaljenom motornom pilom krenuo na snimatelja koji se pri tom zbog vlastite sigurnosti morao udaljiti. 


Koliko sve to ima veze sa zakonom neka zaključe čitatelji  i oni čiji bi to trebao biti posao.


Video:

Vezane vijesti
Ažurirano: 13.1.2021. 12:32:36

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account