Ruši se sopnička šuma - lik s motorkom krenuo na snimatelja - video

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.9.2020. 14:29:33
Ruši se sopnička šuma - lik s motorkom krenuo na snimatelja - video

Foto: Sesvete danas

Nastavljeno je rušenje sopničke šume, na našeg snimatelja drvosječa krenuo s upaljenom motorkom.



Ekipa koja se očito na sumnjiv način domogla papira za rušenje nastavlja deforestacijom šume u Sesvetskoj Sopnici. Prvo su pod krinkom sanitarne sječe i održavanja prostora ispod dalekovoda (koja je to prevara, dalekovoda ni u tragovima, op.a.), porušili i izvezli iz šume najbolje i najvrijednije zdrave hrastove lužnjake koji na stranom tržištu dostižu astronomsku cijenu, a sada se nastavlja sječa po principu  - sve po redu, bez ikakve šumarske kontrole. 


Podsjećamo, čak i kad je u pitanju privatni vlasnik, struka mora dati odobrenje za rušenje svakog pojedinog stabla. To vlasnici šume često preskaču, no oni koji gospodare vlastitom šumom za svoje potrebe, za grijanje kućanstva i sami jako dobro paze na svoju šumu. Ovdje je očito po srijedi nešto drugo, a da ima volje i snage, državna tijela bi se o tome malo raspitala. 


No, tijekom današnjeg rušenja drveta dogodio se incident, srećom bez ozbiljnijih posljedica. Naš je snimatelj želio snimiti ilegalno rušenje u sopničkoj park šumi, ali je otkriven. U jednom trenutku je drvosječa s upaljenom motornom pilom krenuo na snimatelja koji se pri tom zbog vlastite sigurnosti morao udaljiti. 


Koliko sve to ima veze sa zakonom neka zaključe čitatelji  i oni čiji bi to trebao biti posao.


Video:

Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 19:37:09

Create Account