Ružne slike s gradilišta rekreacijske staze uz Vuger potok

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.1.2019. 15:06:57
Ružne slike s gradilišta rekreacijske staze uz Vuger potok

Foto: Borko Samec

Sezona građevinskih radova je završena, strojevi miruju do proljeća kad će, vjerujemo i na rekreacijskoj stazi uz Vuger potok u Sesvetama biti nastavljena njena izgradnja. 



Pred Božić prekinuti su radovi na izgradnji rereacijske staze uz Vuger potok po kojoj bi se građani trebali šetati, trčati, rolati, skejtati, voziti bicikl i slično. Trasa zemljanog dijela radova nije u cijelosti izvedena do zimske stanke, kao što je to prognozirao izvođač, no, do sredine proljeća kad bi u cijelosti trebala biti završena ima još podosta vremena. 


Kao što je to i običaj, dio građana je zadovoljan idejom izgradnje šetnice, a dio se tome i protivi, što je u redu, jer nemamo o istoj temi svi isto mišljenje. Međutim, poneki iz one skupine koji podržavaju ideju izgradnje staze počeli su negodovati zbog načina u kakvom je stanju izvođač radova ostavio iza sebe gradilište. Nekolicina građana upozorila nas je na to, o tome je svoje mišljenje objavila i udruga Zelene i plave Sesvete, a među prvima koji su reagirali i još u srijedu, 2. siječnja  poslao nam fotografije i pismenu reakciju bio je naš sugrađan Branko Lauš.


"Bio sam oduševljen prvo idejom zatim realizacijom i početkom radova šetnjice uz potok Vuger. Zbog toga što živim u Sesvetama i volim prirodu, šetnju i rekreaciju uz navedeni potok, ne mogu ne primijetiti da su radovi stali. Postavljam pitanje, ZAŠTO ? Možda postoji opravdani razlog zbog kojega su radovi stali, ali opravdanja za ostavljanje radnoga mjesta u ovakvom stanju nema !  Današnja šetnja me je jednostavno natjerala da Vam napišem ovo pismo i ukažem na blago rečeno neprofesionalizam i u najmanju ruku bezobrazluk.


 Gradilište ( izgradnja šetnjice ) je ostavljeno puno kartonskih tuljaka od geotekstila(isti nisu ostavljeni tu jučer ili prije dva,tri dana jer se na njima vidi da su ih vlaga i drugi vremenski uvijeti već načeli i počeli su se raspadati) , kanti, vreća( nekakvog bijelog praha-ne znam iskreno šta je ), praznih i iskorištenih mazalica za strojeve...U prilogu šaljem slike. Bagera više nema, a valjak stoji na istome mjestu već najmanje 2 tjedna. Ovakvim tempom radova, iskreno ne znam kada možemo očekivati šetnju po novouredjenoj asvaltiranoj šetnjici s javnom rasvijetom, da ne moramo čekati lijepo i suho vrijeme da nam tenisice ne budu sve od blata ( kao meni danas, ali za rekreativce to i nije nekakav problem,ali mi je bilo žao starijih ljudi,a i mladih roditelja s malom djecom),da na ljeto kada prođu podnevne vručine i napokon padne mrak a s njime i temperatura ne možemo prošetati istom trasom jer ne vidimo kuda stajemo ...", napisao nam je Branko Lauš.


Bez obzira slažete li se s njime u cijelosti, djelomično ili uopće ne, činjenica je da se gradilište izgradnje objekta javnog prostora, što rekreacijska staza i jest ne smije ostaviti na način u kakvom je ostavljena. To ponajprije govori o osobnom ponašanju i kućnom odgoju izvođača radova, ali i slabe kontrole nadzornog tijela koje je trebalo na to upozoriti izvođača, ako on već sam nije smatrao potrebitim gradilište ostaviti preko zime uredno. 


P.S. Nadajmo se da će zemljani humus koji je iskopan s trase buduće staze i uklonjen na način da je bačen u korito potoka, na proljeće s nastavkom radova biti uklonjen i pravilno zbrinut.



Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 19:37:09

Create Account