Šegrt Hlapić u Noći muzeja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.1.2018. 14:50:07
Šegrt Hlapić u Noći muzeja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Sesvećani su imali ove godine prigodu pohoditi dvije doista impresivne izložbe u Noći muzeja. O onoj Muzeja Prigorja smo već pisali, a prema impresijama mnogih posjetitelja, nesvakidašnja, izuzetna priredba spomenute muzejske manifestacije odvijala se u vrtiću Šegrt Hlapić, doduše u djeci malo primjerenijem terminu, međutim više od 1350 posjetitelja koji su preuzeli besplatne ulaznice govori o jednoj doista posebnoj muzejskoj večeri, nismo provjeravali, ali moguće jedinstvenoj u Hrvatskoj. O toj čarobnoj noći u vrtiću piše ravnateljica Branka Benčec.   Jedna od destinacija u Noći muzeja , koju je ove godine bilo uistinu vrijedno posjetiti, bio je Dječji vrtić „Šegrt Hlapić“ u Sesvetama. Pod motom „Dijete i sport“ kroz bogati program koji je bio prvenstveno namijenjen djeci, ali i svim drugim posjetiteljima prikazana je ta tajna veza vrtića, sporta i umjetnosti. 

Posjetitelji su mogli razgledati izložbu dječjih likovnih radova na temu „SPORT“ te sportskih rekvizita koje su djeca izradila zajedno sa svojim odgojiteljima kao i sportskih rekvizita čiji su vlasnici upravo članovi obitelji djece polaznika vrtića. Uz umjetnički doživljaj tu je i neizostavni edukativni sadržaj kroz koji su posjetitelji mogli naučiti ponešto o sportskim rekvizitima, olimpijadi, povijesti sporta, sportu općenito. 

Dio izložbe bio je posvećen i obiteljskim fotografijama djece, njihovih roditelja, baka, djedova, prijateljeja, djelatnika vrtića... snimljenim u sportskim aktivnostima, kao i trofejima koje su osvojili. Upravo je ovaj kutak obiteljskih uspomena dao jednu dodatnu toplu notu ovoj izložbi.

Kroz interaktivne radionice najmlađi posjetitelji mogli su se iskušati u izradi tradicionalnih sportskih rekvizita te ih potom  iskušati u starim sportskim igrama u radionici " 3...2...1...kreni".

Djeca, ali i odrasli pokazali su veliko zanimanje i za radionicu  "Stvaramo umjetnost pokretom i svjetlom", u kojoj su mogli eksperimentirati različitim materijalima na svjetlosnim stolovima te slikati po svjetlosnim pločama. Posebna bajka odvijala se u „Zimskom olimpijskom selu“ uz koju je bila izložena dojmljiva maketa zimskih sportova, a prava čarolija odvijala se u vrtićkoj „Čarobnoj sobi“. Najmlađi posjetitelji strpljivo su čekali u redu na priče o sportu u vrtićkoj knjižnici - pričaonici.

 Cjelokupni ovaj događaj upotpunili su gosti iz svijeta sporta koji su dijelili autograme, svoje sportske rekvizite te se družili i fotografirali s posjetiteljima izložbe. Vrtić je tako ugostio mlade nade košarke Marka Arapovića iz KK „Cedevita“ i Martu Savić iz KK „Trešnjevka“ te hokejaše iz HK „Medveščak“, Domagoja Poljaka i Antu Krajinu. Posebno je bilo zanimljivo upoznati Nevenku Lisak, jednu od legendi umkjetničkog klizanja koja je djevojčice razveselila svojim sportskim kostimima. I na kraju tu je svakako naš proslavljeni sesvetski hrvač Ivan Huklek te njegov trener Slavko Benčec.

Kroz vremeplov vrtića imali smo priliku vidjeti desetogodšnji razvoj i postignuća najvećeg vrtića u Sesvetama. 

I za kraj, uživajući u videoprojekciji različitih vrtićkih sportskih događaja, okrijepili smo se uz promociju i degustaciju zdrave vrtićke prehrane, koju ćemo zahvaljujući receptima koje smo ponijeli zasigurno isprobati i kod kuće.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.2.2020. 12:44:40

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account