Sesvećani se na Cvjetnicu prisjetili svojih poginulih branitelja

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.3.2018. 19:32:40
Sesvećani se na Cvjetnicu prisjetili svojih poginulih branitelja

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na jučerašnji blagdan Cvjetnice mnogobrojni Sesvećani u organizaciji sesvetskog ogranka Hrvatske žene položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika.


Kao i niz godina do sada, sesvetski ogranak Hrvatske žene organizirao je prisjećanje na u ratu poginule Sesvećane. Na blagdan Cvjetnice mnogobrojni vjernici koji su nazočili misli, krenuli su iz sesvetskog Pastoralnog centra u mimohodu prema spomeniku na križanju Zagrebačke i Bistričke ulice.

Kod spomenika vijence su položili i zapalili svijeće predstavnice Hrvatske žene, čelnici sesvetske četvrti Stjepan Kezerić i Dražen Markota, predstavnici branitelja, kao i predstavnici sesvetskog HDZ-a predvođeni predsjednikom Antom Plazonićem. Bilo je i mnogih drugih nazočnih, primjerice i čelnik sesvetskog SDP-a Draženko Pandek.

Kratku molitvu na tom mjestu izmolio je sa svim nazočnima sesvetski župnik vlč. Mario Migles, a učenici OŠ Iver pročitali su sva imena poginulih Sesvećana. Gotovo sva, jer lani je na spomenik dodano još jednom ime hrabrog ratnika, Dubravka Dubravca Dude koji je konačno, nakon mnogo godina dobio i svoju zasluženu zadovoljštinu, a na godinu će, vjerujemo, biti pročitano i njegovo ime. 

Dudo


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.12.2023. 12:01:00

Create Account