Sesvećani sigurno prevoze djecu, ali sami se ne vole vezati

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 14.1.2020. 10:55:03
Sesvećani sigurno prevoze djecu, ali sami se ne vole vezati

Foto: Ilustracija

Policija je jučer provela akciju pojačanog nadzora pravilnog smještaja djece u automobilima, korištenja pojaseva i telefoniranja u vožnji.



Policija na području Sesveta nije tijekom jučerašnje akcije utvrdila niti jedan nepravilan smještaj i prijevoz djece u osobnim vozilima iz čega bi se dalo zaključiti da roditelji ipak paze na svoju djecu i pravilno ih smještaju u dječje sjedalice prilikom prijevoza u osobnim vozilima.


S druge pak strane, zabilježeno je 8 prekršaja vožnje bez korištenja sigurnosnog pojasa. Doduše, policija nije objavila, ali bilo bi zanimljivo doznati radili se isključivo o vozačima, ili su kažnjavani i putnici u vozilima koji nisu bili vezani. 


I dok, generalno gledajući, velika većina vozača ipak se već automatizmom, sjedajući u svoje vozilo vežu, kod putnika je to malo manje izraženo, posebice kod putnika na stražnjim sjedalima. Naime, svi putnici u vozilu moraju biti vezani, no ipak je još uvijek rijetkost da se putnici na stražnjim sjedalima vežu. 


Što se pak mobitela tiče, odnosno njihove upotrebe prigodom vožnje bez korištenja hands free uređaja, dakle klasično - telefon na uho, to se, znamo svi, vrlo često koristi, no isto tako, taj je prekršaj možda i najteže uočiti i kazniti. Stoga nije čudno da prigodom ove akcije nije zabilježen niti jedan takav prekršaj. 


Kako god, čini nam se da je ipak najvažnije paziti na našu mladu generaciju i čestitke roditeljima koji paze na njih i na njihovu sigurnost, a na što utječe ne samo njihov pravilan smještaj u vozilu, nego i način vožnje vozača koji prevozi dijete. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account