Sesvećanke pijanije od muškaraca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.1.2018. 9:42:58
Sesvećanke pijanije od muškaraca

Foto: Ilustracija

I dok Samoborke piju z demižonke, nepoznato je iz čega potežu Sesvećanke, no, prema policijskim podacima sesvetske policije, ovog vikenda žene su potezale daleko više od muškaraca.



Iako je vrlo nezahvalno i netočno generalizirati na način kako sugerira naslov ovog članka, ali činjenica je da su sesvetski policajci upravo kod vozačice izmjerili najvišu koncentraciju alkohola u krvi, dok su zaustavljeni vozači pod utjecajem alkohola imali relativno "pristojne" koncentracije. Evo izvještaja sesvetske i zagrebačke policije:


 U razdoblju od 19.do 23.01.2018. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“sankcionirala  21 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola, 22 prekršitelja prekoračenja dozvoljene brzine, te 39 ostala prekršaja. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,59 g/kg kod vozačice, dok je kod vozača utvrđena najveća koncentracija od 1,22 g/kg.


U dane vikenda, od 19. do 21. siječnja 2018., na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija poduzimanja pojačanih aktivnosti nadzora poštivanja prometnih propisa, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, kao što su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, vožnje nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela u vožnji i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.


U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1497 prometnih prekršaja, od čega 152 prekršaja vozača s alkoholom ili odbijanja alkotestiranja, 770 prekršaja nepropisne brzine, 71 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 46 prekršaja nepropisne uporabe mobitela i 458 ostalih prekršaja.


Najviša zabilježena koncentracije alkohola kod vozača je:


- u nedjelju, 21. siječnja  oko 13 sati u Brdovcu u Ulici Ilije Gregorića, 50-godišnjak je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom te je upravljao osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija od 2,37 g/kg alkohola u organizmu.


Iako je policija najavila daleko veće vikend kontrole negoli je to bio slučaj do sad, mnogi su zacijelo lakonski ignorirali upozorenja smatrajući da baš njih policija neće zaustaviti. Mnogi su se prevarili. Morali bismo konačno naučiti da nije zabranjeno uživati u alkoholu, ali je zabranjeno i opasno voziti pijan. Stoga moramo se naviknuti organizirati si prijevoz trijeznog vozača prilikom povratka s veselica.



Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account