Sesvete najesen dobivaju svoje prvo veleučilište

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.7.2017. 10:43:53
Sesvete najesen dobivaju svoje prvo veleučilište

Foto: Ilustracija, VPSZ

Od ove jeseni i naše Sesvete postaju akademsko središte istočnog dijela Zagreba i Zagrebačke županije. Visoka poslovna škola Zagreb, koja od nadolazeće akademske godine postaje Poslovno veleučilište Zagreb, pokreće svoje studije u središtu Sesveta. 


Marija Baričević, članica Uprave Visoke škole, objašnjava: Sesvete su, pojedinačno gledano po naseljima, već duži niz godina područje s kojega nam dolazi veliki broj studenata, pa smo iz tog razloga željeli našim Sesvećanima studiranje učiniti još praktičnijim i ugodnijim, te smo odlučili pokrenuti naše studijske programe upravo u Sesvetama.


Da je sazrelo vrijeme za visoko obrazovanje u Sesvetama potvrđuje i činjenica da ovdje živi više od 100.000 građana koji su zagrebačkom obilaznicom kvalitetno povezani s okolnim naseljima, mjestima i gradovima čime broj stanovnika i premašuje tu razinu. Baričević argumentira:  Vrijeme je da i Sesvete dobiju svoje prvo veleučilište! Trenutno na ovom području nema ustanove koja se bavi visokim obrazovanjem i smatramo da bi to bio veliki iskorak, doprinos i značaj prvenstveno za stanovnike Sesveta, kao i stanovnike okolnih mjesta i gradova koja gravitiraju Sesvetama, kao što su Zelina, Dugo selo, Vrbovec, Ivanić grad i dr.


Studijski programi

Na pitanje što će sve naši mladi sugrađani moći studirati Marija Baričević odgovara: Ponudu naših studijskih programa ove jeseni započinjemo našim najatraktivnijim studijem marketinga i komunikacija, s dugoročnom tendencijom ponude svih studijskih programa, poglavito studija gospodarske logistike iz područja tehničkih znanosti. Trenutno izvodimo 4 studijske vertikale, tri preddiplomska i jedan diplomski studij: stručni preddiplomski studij marketinga i komunikacija, menadžmenta i produkcije u kulturi te gospodarske logistike (upravljanje opskrbnim lancima), a na diplomskoj razini izvodimo specijalistički diplomski stručni studij marketinga i komunikacija. 


S obzirom na gospodarski položaj i značaj Sesveta za Grad Zagreb, brojnih gospodarskih subjekata koji se nalaze oko prstena zagrebačke obilaznice, smatramo da će lokacija studiranja biti prikladna za studiranje svima koji svakodnevno žive i rade na potezu Zagreb-istok i Zagreb-sjeveroistok, te im barem malo olakšati studiranje, zaključuje Baričević.


Više informacija o uvjetima studiranja kao i studiranju uz rad naši sugrađani mogu saznati na web stranici www.vpsz.hr ili pozivom na broj 01/6310-888, 01/6310-889. Budućem Poslovnom veleučilištu Zagreb želimo puno uspjeha u radu, a budućim studenticama i studentima iz Sesveta indekse s visokim ocjenama.   


Vezane vijesti
Ažurirano: 12.5.2023. 15:30:38

Create Account