Sesvete, najsigurnija četvrt u gradu Zagrebu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.9.2017. 17:28:27
Sesvete, najsigurnija četvrt u gradu Zagrebu

Foto: Sesvete danas, arhiva

 Gostujući na jučerašnjoj 2. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur predstavio je Izvješće o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja na području Grada Zagreba u 2016. godini, koje svake godine podnosi Policijska uprava zagrebačka.


Na području od 90 tisuća stanovnika koje pokriva Policijska postaja Sesvete živi se najsigurnije, pokazuju statistički podaci koje je u godišnjem izvještaju o stanju sigurnosti na području Grada Zagreba jučer podnio zamjenik načelnika PUZ-a Dubravko Teur. 


Iako je kapacitet današnje sesvetske policijske postaje davno postao premali za veličinu Sesveta, iako sesvetski policajci rade u prilično teškim i prenapregnutim uvjetima, podaci pokazuju da se u našem dijelu Prigorja u odnosu na ostale zagrebačke dijelove, živi najsigurnije.


Prema podacima broj svih počinjenih kaznenih djela na području Sesveta u prošloj je godini iznosio  794, a godinu ranije, dakle 2015. godine bilo je počinjeno 901 kazneno djelo, dakle vidljiv je pad počinjenja kaznenih djela za gotovo 12%, pri čemu je razriješenost kaznenih djela povećana za 8,4% sa 43,5 na 51,9%.


Najproblematičniji dijelovi grada su pod nadzorom policijske postaje Trešnjevka i Novi Zagreb. Na području Trešnjevke dogodilo se ukupno 2294 kaznena djela, a u Novom Zagrebu 2008, no i tu se nešto smanjuje njihov bro. 


Što se Zagrebačke županije tiče uvjerljivo je za život najsigurnija Zelina s tek 170 ukupno počinjenih kaznenih djela, no, to je povećanje od čak 7,6% u odnosu na prethodnu godinu.


Ka je u pitanju sigurnost u prometu, najmanje nesreća na području grada dogodilo se na području policijske postaje Medveščak, 399, a slijede Sesvete sa 484 prometna incidenta. U gotovo svim dijelovima grada vidljiv je pad broja prometnih nesreća, u Sesvetama je prethodne godine ih bilo 504, što je pad za 4%. 


Na području Zagrebačke županije najmanje nesreća dogodilo se u Vrbovcu, 146 uz pad od čak 31,5%. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.3.2019. 14:36:35

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account