Sesvete od večeras svijetle za Vukovar

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.11.2018. 22:08:51
Sesvete od večeras svijetle za Vukovar

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Uoči nedjeljnog Dana sjećanja na stradanje Vukovara, u Sesvetama zapaljeni lampaši.


Uoči 18. studenog, Dana sjećanja na stradanje Vukovara i ove godine, kao i niz dosadašnjih u Sesvetama se pale lampaši. Veliki dio zapaljen ih je večeras, a još će mnogi lampaše zapaliti u subotu navečer, uoči povijesnog datuma. 


Sesvetski ogranak Hrvatske žene i ove je godine organizirao postavljanje upaljenih lampaša. „Lampaše već uobičajeno oko 16,30 postavljamo kod spomenika u ratu poginulim Sesvećanima na križanju Bistričke i Zagrebačke ulice, te potom ih postavimo uz nogostup u Bistričkoj sve do Gimnazije”, kaže nam predsjednica sesvetskog ogranka Hrvatske žene Mira Halapa. Dodaje da su uz članice organizacije u postavljanju lampaša pomogle osnovne škole Luka, Sesvete  i Iver, a novac za lampaše je osigurala iz svojih sredstava Gradska četvrt Sesvete. 


Početku postavljanja lampaša nazočili su sesvetski čelnici Stjepan Kezerić i Dražen Markota koji su potom prisustvovali isto tako već tradicionalnom blagoslovu i spomenu na Vukovar na ulazu OŠ Luka. Prigodne riječi tom je prigodom izgovorio i predvodio molitvu sesvetski župnik vlč. Marijo Migles, a riječima zahvale na nazočnosti svim učenicima, njihovim roditeljima i ostalim nazočnima uputila je ravnateljica Marina Sabolović. 


Nešto ranije lampaše u obliku velikog križa postavili su ispred svoje škole sesvetski gimnazijalci, a svjetlost lampaša obasjala je i Zagrebačku ulicu od crkve do Bistričke.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.11.2023. 9:42:39

Create Account