Sesvete sinoć: Poplave, vatrogasne intervencije i najkišovitiji dio Hrvatske

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.9.2019. 9:11:22
Sesvete sinoć: Poplave, vatrogasne intervencije i najkišovitiji dio Hrvatske

Foto: DVD Sesvete

Vrlo rijetka metereološka pojava da je Zagreb, osobito njegovi istočni dijelovi najkišovitije mjesto u Hrvatskoj prouzročila je sinoć mnoge neugodne pojave.



Vrlo obilna kiša koja je od jučer kasno popodne, pa veći dio večeri padala na našem području prouzročila je mnoge teškoće, a uglavnom je bila riječ o izlijevanjima vode iz kanalizacije, prodiranja vode u podrume o poplavljivanje ulica.


Prema podacima DHMZ,a Zagreb je jučer bio najkišovitiji dio Hrvatske. Naš poznati i popularni metereolog i Sesvećanin, Tomislav Kozarić kaže da je upravo ovaj istočni dio bio najkišovitiji. Motritelji DHMZ-a izmjerili su u 8 ujutro 95,6 litara kiše po četvronom metru u zagrebačkoj zračnoj luci, a otprilike toliko je palo i na sesvetskom području. 


Velika količina kiše u kratkom vremenskom periodu značila je i puno posla za vatrogasce, pa su tako jučer "dignute" skoro sve sesvetske vatrogasne postrojbe, a radilo se ponajviše o ispumpavanjima.


Situacija se jutros polako normalizira, no mnogi poplavljeni podrumi zahtijevat će još podosta sanacije.


Na naslovnoj fotografiji sesvetski vatrogasci na intervenciji, a na fotografiji ispod teksta snimljeni nešto iza ponoći po povratku u garažu nakon brojnih odrađenih intervencija. Oni su dobrovoljci i od jutros većina njih je na svojim uobičajenim radnim mjestima.  








Vezane vijesti
Ažurirano: 25.3.2024. 10:53:07

Create Account