Sesvete sinoć: Poplave, vatrogasne intervencije i najkišovitiji dio Hrvatske

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.9.2019. 9:11:22
Sesvete sinoć: Poplave, vatrogasne intervencije i najkišovitiji dio Hrvatske

Foto: DVD Sesvete

Vrlo rijetka metereološka pojava da je Zagreb, osobito njegovi istočni dijelovi najkišovitije mjesto u Hrvatskoj prouzročila je sinoć mnoge neugodne pojave.Vrlo obilna kiša koja je od jučer kasno popodne, pa veći dio večeri padala na našem području prouzročila je mnoge teškoće, a uglavnom je bila riječ o izlijevanjima vode iz kanalizacije, prodiranja vode u podrume o poplavljivanje ulica.


Prema podacima DHMZ,a Zagreb je jučer bio najkišovitiji dio Hrvatske. Naš poznati i popularni metereolog i Sesvećanin, Tomislav Kozarić kaže da je upravo ovaj istočni dio bio najkišovitiji. Motritelji DHMZ-a izmjerili su u 8 ujutro 95,6 litara kiše po četvronom metru u zagrebačkoj zračnoj luci, a otprilike toliko je palo i na sesvetskom području. 


Velika količina kiše u kratkom vremenskom periodu značila je i puno posla za vatrogasce, pa su tako jučer "dignute" skoro sve sesvetske vatrogasne postrojbe, a radilo se ponajviše o ispumpavanjima.


Situacija se jutros polako normalizira, no mnogi poplavljeni podrumi zahtijevat će još podosta sanacije.


Na naslovnoj fotografiji sesvetski vatrogasci na intervenciji, a na fotografiji ispod teksta snimljeni nešto iza ponoći po povratku u garažu nakon brojnih odrađenih intervencija. Oni su dobrovoljci i od jutros većina njih je na svojim uobičajenim radnim mjestima.  
Vezane vijesti
Ažurirano: 21.2.2021. 11:49:39

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account