Sesvetska gimnazija u medijskom prostoru

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.10.2017. 19:01:29
Sesvetska gimnazija u medijskom prostoru

Foto: Gimnazija Sesvete


Sesvetska gimnazija na mnoge načine podiže obrazovanost i edukaciju svojih učenika i širi njihove kompetencije. Jedna od njih započela je danas formiranjem gimnazijske novinarske grupe za rad na javnom portalu i njihovim ulaskom u medijski prostor putem portala Sesvete danas.



Obrazovanje i edukacija, smatramo u našoj redakciji, najznačajnije je područje naše države. Ništa ne može i ne smije biti značajnije od toga, niti politika, niti ekonomija, niti bilo koje drugo područje ljudskog djelovanja. Samo vrhunski obrazovana nacija može imati izvrsne stručnjake na svim područjima važnima za prosperitet pojedine zajednice.


Na ovim prostorima na kojima živimo još niti jedna vlada i politika počevši od nastanka sustavnog obrazovanja do danas, nije odgoj i orazovanje stavila tamo gdje mu je i mjesto, na sam vrh. Možda je i to jedan od razloga zašto smo u većini slučajeva neefikasni i u gospodarsko ekonomskim, društvenim, socijalnim i mnogim drugim segmentima naše zajednice.


Želeći dati upravo što veću važnost odgoju i obrazovanju, uredništvo ovih stranica prenamijenilo je dio naslovnice za školske teme iz dva najvažnija razloga. Prvi je dati dovoljno prostora našim školama da izađu u javnost i predstave svoje programe, svoje nastavne i izvannastavne aktivnosti, kako bi građani Sesveta stekli bolji uvid u aktivnosti naših škola, a drugi dio je omogućiti učenicima, u ovom slučaju novinarske i informatičke grupe vježbanje i podizanje svojih kompetencija za područje koje ih zanima.


Čini nam se da je petak, 13. pravi dan za početak takvog nečega.


No, šalu na stranu, od danas gimnazijalci imaju "svoj vlastiti" dio portala kojeg smo ipak nazvali samo kratko Škole, želeći, makar povremeno i drugim sesvetskim obrazovnim ustanovama pružiti mogućnost za izlazak u javnost.


Novinari sesvetske gimnazije bit će potpuno samostalni u svom radu, vjerujemo da će se i predstaviti u posebnom članku, te da će čitatelji ovih stranica dobiti ovime, vjerujemo zanimljivi i koristan sadržaj.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 10.3.2024. 16:09:52

Create Account