Sesvetska pošta nije premala?

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.12.2017. 16:02:56
Sesvetska pošta nije premala?

Foto: Hrvatska pošta, poštanski ured u Sesvetama

U proteklih nekoliko mjeseci  podosta građana Sesveta raznim nas je načinima kontaktirala i izražavala nezadovoljstvo stanjem poštanskog ureda u sedištu Sesveta. 


Najčešći prigovor je bio da se u pravilu u prostoru ureda stvaraju velike gužve, da se dugo čeka, da bi za naselje veličine Sesveta trebalo više od pet šaltera koji sada ureduju, a šesti, prema tvrdnjama građana, nikada nije na usluzi građana. 


I sami smo se uvjerili u veliki broj tražioca poštanskih usluga stiješnjenih na malom prostoru.  U razgovoru s mnogima, pa i pojedincima iz sesvetske politike i vlasti, doznali smo da je sesvetski poštanski ured premali za danas postojeći broj stanovnika. Pokušali smo u samoj Pošti doznati kakvo je njihovo stajalište o tome, te ima li Pošta u planu proširenje pstojećeg ureda, ili otvaranje nekog novog koji bi rasteretio ovaj. 


Iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte vrlo su promtno reagirali i evo njihovog odgovora:

"Poštanski ured 10360 u Sesvete preuređen je 2014. godine. U narednoj godini u Sesvetama nije u planu otvaranje novog poštanskog ureda.

Provjerom podataka s redomata u poštanskom uredu, utvrđeno je kako je prosječno vrijeme čekanja čak i tijekom pojačanog prometa kraće od 10 minuta".



Čekanje u poštanskom uredu u Sesvetama ne traje dulje od 10 minuta, tvrde u Pošti.


I doista treba vjerovati službenim podacima da građani ne čekaju u prosjeku dulje od 10 minuta,  međutim treba skrenuti pozornost na riječ PROSJEK.  U taj prosjek ulaze i oni koji su čekali i dvadesetak minuta i oni koji su čekali minutu dvije. No i deset minuta čekanja u redu, reći će netko, je dugo u današnjem dinamičnom svijetu.  Još veći je problem osim duljine čekanja, premali prostor poštanskog ureda, pa ponekad tu vlada poprilična stiska.  

Svima  bi bilo ljepše i ugodnije i građanima i djelatnicima pošte da je atmosfera malo ležernija. No, prema najavi, u skoroj budućnosti, barem u 2018. godini ništa od toga. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.2.2023. 12:07:59

Create Account