Sesvetski bazeni na remontu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 10.7.2019. 9:55:49
Sesvetski bazeni na remontu

Foto: UUSO

Mnogi Sesvećani kroz godinu koriste bazene u Novom Jelkovcu i Iveru koji  određeno vrijeme neće raditi zbog servisiranja opreme. Jelkovec od 15. 28. srpnja, a Iver od 5. do 19. kolovoza.O servisiranju gradskih bazena h ustanova Upravljanje sportskim objektima objavila je priopćenje o terminima servisiranja gradskih bazena.


Kako bi Zagrepčani i Zagrepčanke mogli nesmetano i sigurno uživati na gradskim bazenima i rashladiti se od rekordnih temperatura na gradskim bazenima pod ravnanjem ustanove Upravljanje sportskim objektima i ove godine se vrše redoviti servisni radovi propisani „Pravilnikom o sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima bazenskih kupališta te o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda“ NN 79/2007, 113/08 i 43/09.  Riječ je o servisima unutarnjih bazena dok su vanjski bazeni i dalje na raspolaganju svim korisnicima,  a kao i svih sezona do sada prilikom slaganja rasporeda servisa bazena vodilo se računa o tome da korisnici ne budu zakinuti te će u vrijeme radova na nekom bazenu ostali bazeni biti otvoreni za korisnike.


Servisi unutarnjih gradskih bazena se rade u ljeto s obzirom da bazeni početkom školske godine kreću sa  punim programom javnih potreba (plivanje, vaterpolo, skokovi, sinkro plivanje, ronjenje, sportska rekreacija, školski sportski programi, triatlon, te sportovi osoba s invaliditetom), a tijekom ljeta svi sportski klubovi, školski programi i udruge odlaze na zasluženi odmor dok se državna i međunarodna natjecanja u ljetnim mjesecima organiziraju u vanjskim bazenima.


 Servisni radovi se provode u slijedećim terminima:


SRC Šalata – servis odrađen prije početka sezone, a bazen je otvoren 03.06.2019.


Sportski park Mladost – servis vanjskog bazena je odrađen prije početka sezone i bazen krenuo s radom 15.06. a unutarnji bazen ide u servis od 01. do 31.08.


Zimsko plivalište Mladost – 29.07. – 16.08.


Bazeni Utrina – 19.08. – 01.09.


Bazen Iver – 05.08. – 19.08


BK Svetice –  30.07 – 01.10.


Bazen Jelkovec -15.07. – 28.07.


 

Radovi koji se izvode u sklopu redovnoga servisa odnose se na čišćenje cijeloga protočnog sustava, hiperkloriranje bazena, ispiranje filtera na kupalištima, generalno čišćenje popratnih prostorija i njihovo dezinficiranje, zamjenu dotrajalih dijelova, hiperkloriranje cijelog sustava u strojarnici, čišćenje i hiperkloriranje kompenzacijskih šahtova, te na eventulane građevinske popravke, soboslikarske radove i drugo.


Uz dio obveznih radova prema Pravilniku, u vrijeme servisa kupališta odvijaju se godišnji servisi rasvjete bazena, eventualni građevinski popravci, soboslikarski radovi i sl.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.8.2018. 10:16:46

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account