Sesvetski branitelji biciklisti u operaciji Dubrovnik

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.6.2018. 18:19:37
Sesvetski branitelji biciklisti u operaciji Dubrovnik

Foto: Tomislav Vokić

Šestorica prijatelja, pripadnika 144. "sesvetske"  brigade HV-a  biciklističkim maratonom u Dubrovnik podsjetila su na slavne dane boravka naše brigade na južnom bojištu.



Organizator cijele biciklističko maratonske priče Tomislav Vokić svojevremeno je okupio prijatelje, ratnike kako bi biciklističkim pohodima na određena podrućja podsjećali na neke slavne dane naše prošlosti.

"Važno nam je da se ne zaboravi, a i nama samima nekako je poseban osjećaj oko srca kad dođemo nekamo gdje smo bili u ratno doba", kazuje nam Vokić. Na ovaj put krenuli su 30. svibnja, a vratili su se u subotu 2. lipnja. Do Dubrovnika su vozili u tri etape.  Prva je bila u dužini od 215 kilometara do Gračaca, drugi dan je bio najduži, 260 km do Makarske, a zadnji, treći 160 km do Dubrovnika. Ukupno od Sesveta do Dubrovnika preklačili su 635 km.

"Već smo ranije osigurali smještaje na punktovima gdje smo prespasvali i u Dubrovniku, a natrag smo se vratili kombijem. Mi sva šestorica i inače smo biciklisti i to iako rekreativni, ali vrlo aktivni tako da smo bez većih problema izdržali sve napore. Sve nam je išlo po planu osim posljednjeg dana kad nas je oprala kiša, no i to je dio ove anature", dodaje Tomislav Vokić zajedno s prijateljima prepun dojmova s najnovijeg maratona, vjerujući pri tom da sa svojom aktivnošću daju doprinos očuvanju spomena na 144. brigadu i Domovinski rat.

Na kraju red je spomenuti svu šestoricu naših branitelja biciklista. Osim već spomenutg organizatora i voditelja maratona Tomislava, ekipu su činili Mario Šincek, Nikola Tojčić, Tomislav Kardum, Ivica Ćupar i Zlatan Kvočić.


Kratki video isječak pokazuje kako je bilo na putu.


Video:

Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 13:31:29

Create Account