Sesvetski fašnik oduševio male i velike (video i galerija fotografija)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.3.2019. 9:52:58
Sesvetski fašnik oduševio male i velike (video i galerija fotografija)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Proteklog je vikenda pod šatorom u Ninskoj ulici održan Sesvetski fašnik, u subotu veliki, a u nedjelju onaj puno slađi, fašnik za mališane.



Na žalost, bilo je uopće upitno ovogodišnje održavanje tradicionalnog sesvetskog fašnika, jer  nije bilo riješeno pitanje šatora, no uskočila je Gradska četvrt, koja je u zadnji tren osigurala novac za postavljanje šatora i svega osalog potrebnog za jednu takvu manifestaciju, a KUD Prepuštovec, odnosno tvrtka predsjednika Josipa Lipara osigurala je besplatno binu i raglas.


Gradski ured za kulturu dodijelio je organizatoru Dječjeg fašnika 7000,00 kn što je utrošeno uglavnom za nastup zvijeda dana, Zaprešić boysa. 


"Ovo ovdje je fantastično, pogledajte koliko se odazvalo Sesvećana i u subotu kad je KUD Prepuštovec doveo sve grupe iz povrke u Sesvete posebice u nedjelju kad je kroz šator prodefiliralo valjda 500 djece", rekao nam je nazočan na fašniku Stjepan Kezerić, predsjednik Vijeća g.č. Sesvete koji je s većinom mladih članova svoje stranke BM 365 na postavljenom štandu dijelio posjetiteljima fašnika krafne. 


"Vijeće g.č. Sesvete ne može biti organizator, mi možemo organizatorima dati potporu na osnovi prethodnog dogovora. Sada smo interventno uskočili kako bismo našim sugrađanima omogućili da uživaju u ovoj tradicionalnoj manifestaciji, no ubuduće ćemo se potruditi da to više ne dođe u pitanje, nego da se sve ovo dobro što se odvijalo u ova dva dana još nadogradi s većim i boljim sadržajima", dodao je nakon Kezerića njegov zamjenik Dražen Markota.


"KUD Prepuštovec organizira fašničku povorku kroz Zagreb, svojevrsni Zagrebački karneval, naredne godine, dogovorili smo, dolaze i inozemne karnevalske grupe, a već ove godine bili su tu i Slovenci koji su skupa s nama došli i u Sesvete. Međutim, mi smo organizatori povorke i ne organiziramo programski sadržaj u šatoru, za što ćemo se dogovori i napraviti naredne godine najveći fašnički događaj u zemlji, veći od Samoborskog" rekao nam je predsjednik KUD Prepuštovec Josip Lipar alias grof Fulir fon Trutt koji je Bandiću prošli tjedan otel ključeve grada i još se ne zna jel bu mu ih sutra, na Fašnik vrnul.


Organizator Dječjeg fašnika Narodno svečilište Sesvete i ove je godine uz predstavljanje organiziranih fašničkih skupina sesvetskih vrtića i osnovnih škola, priredilo natjecanje za najbolju masku, te najbolje i nagradilo.


Video:

Vezane vijesti
Ažurirano: 12.2.2024. 9:55:49

Create Account