Sesvetski HSS izabrao – slatko

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.2.2018. 19:19:26
Sesvetski HSS izabrao – slatko

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Organizacija HSS-a g.č. Sesvete u utorak navečer u vugrovečkoj Staroj školi održala je izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika izabran dosadašnji v.d. predsjednik, najpoznatiji prigorski slastičar Darko Židak. 


HSS je usvojivši novu koncepciju članstva prema kojoj mogu birati i biti birani samo članovi s plaćenom članarinom, okupio 61 delegata skupštine koji su predstavljali sesvetska 83 člana ove stranačke organizacije.


Njih su pozdravili gosti iz drugih susjednih organizacija, te Ilija Čorić glavni tajnik stranke ujedno i v.d. predsjednika zagrebačkog HSS-a.  


Izvještaj o radu organizacije u svom mandatnom razdoblju za proteklu godinu dok je bio vršitelj dužnosti predsjednika, nakon izlaska njegova predsjednika iz stranke, podnio je Darko Židak. 


Nakon provedene izborne procedure jednoglasno je za novog predsednika sesvetske organizacije HSS-a izabran Darko Židak. Njegovi zamjenici su Željko Tupek i Marijo Mikulić, dok je za tajnicu izabrana Matija Pekčec. Također izabrani su, kako je to riješeno stranačkim statutom i članovi svih ostalih stranačkih tijela, kao i delegate u tijelima viših razina. 


Zahvalivši na izboru Židak je najavio buduću jasniju artikulaciju stranačkih stavova, te bolju komunikaciju prema građanima, što je, kako je ustvrdio, važno za odizanje rejtinga stranke i vraćanja na mjesto koje zaslužuje svojim radom i stoljetnom tradicijom. Još je naglasio da je njegova organizacija s 83 člana uvjerljivo najveća u zagrebačkoj gradskoj organizaciji koja ima tek nešto više od 300 članova, pa će stoga tražiti i proporcionalni udjel Sesvećana u upravnim tijelima gradske organizacije. 


Ono što je još bilo zanimljivo vidjeti na skupštini je i skupina mladih koji su bili dokaz kako ova organizacija, čini se, ipak nije na izumiranju zbog starosti članstva, nego se i pomlađuje tako da bi i s te strane trebala imati budućnost.



Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2017. 15:43:23

Create Account