Sesvetski mali folkloraši na završnom koncertu 42. zagrebačke smotre folklora

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.10.2019. 16:48:49
Sesvetski mali folkloraši na završnom koncertu 42. zagrebačke smotre folklora

Foto: KUD Sesvete

Dječja skupina KUD-a Sesvete odabrana je za završni koncert 42. Smotre folklornih amatera Grada Zagreba.
Nakon što su tijekom proljeća i početka ljeta članovi stručnih ocjenjivačkih komisija Zajednice folklornih amatera Grada Zagreba (ZAFAZ) na mnogim koncertima odgledali i odslušali veći dio repertoara gotovo svih gradski KUD-ova, folklornih udruga, ansambala i skupina, donijeta je odluka o sudionicima završnog koncerta, a pozvane su najbolje izvedbe u kategorijama djece i odraslih, foklora, zborova i glazbenih sastava. 


Drugu godinu za redom  dječja skupina KUD-a Sesvete  izabrana je među najuspiješnije izvedbe 42. Smotre folklonih amatera Grada Zagreba i jedini s područja Sesveta koji su odabrani na završni koncert. Ove godine će Kud Sesvete na završnom koncertu 27.10.2019 godine u 19 sati u KD"Vatroslav Lisinski" predstavljati starija dječja skupina s koreografijom "Išli smo u školicu", a radi se o pjesmama i plesovima naselja Jezera na otoku Murteru. 


Autorica koreografije je Ivana Balen, koja je ujedno i voditeljica skupine inače učiteljica dječjeg folklora (prema kriterijima HDFKiV)iautor glazbene obrade Vedran Kolarić, a uz to je i voditeljica pjevanja.  Voditelj glazbenog sastava je Vedran Kolarić, a garderobijerka je Jasna Dročić.
Vezane vijesti
Ažurirano: 8.5.2021. 16:39:53

Hoćete li izaći na izbore?

Hoću i glasat ću
Neću izaći
Hoću, ali neću glasati, poništit ću listić
Izaći ću u birtiju, ne na izbore
Kakvi sad izbori?
Ovdje sam došao samo kliknuti
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account