Sesvetski obrtnici održali skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.5.2017. 9:41:42
Sesvetski obrtnici održali skupštinu

Foto: Darko Židak

Pod predsjedavanjem Miroslava Čihaka, u prostorijama Doma obrtnika, Ninska 11c, Sesvete,  proteklog petka  održana je izvještajna godišnja sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Sesvete.


Nakon uvodnog dijela, usvajanja dnevnog reda i zapisnika sa prethodne sjednice, skupštinari su jednoglasno donijeli odluku o razrješenju dužnosti jednog člana Skupštine i Nadzornog odbora, te odluku o imenovanju novog člana. Tako je umjesto Snježane Tepeš koja je otišla u mirovinu za člana NO imenovan Davor Glogovec, a za predstavnika u Cehu ugostitelja imenovana je Silvija Ačkar.

U nastavku sjednice jednoglasno je usvojeno Izvješće Nadzornog odbora te Završni račun za prethodnu godinu koje je prezentirala predsjednica Nadzornog odbora Sanja Ciković.

Također je jednoglasnom odlukom svih prisutnih članova usvojeno izvješće o radu Udruženja za 2016. godinu. Predsjednik Miroslav Čihak u izvješću je spomenuo da se protekle godine radilo na investicijskom održavanju objekta Doma obrtnika, a bavilo se i drugim aktivnostima edukativnog karaktera, poput raznih seminara, tečajeva, predavanja, posjeta i nastupa na raznim sajmovima te natjecanjima.        

Predsjednik Čihak je pozdravio i gosta na sjednici, Franju Broza, predsjednika Kluba umirovljenika koji je ukratko predstavio rad Kluba.

Na samom kraju predsjednik Čihak je izvjestio članove o držanom 2. Obrtničkom sajmu na Zagrebačkom velesajmu. Svrha sajma je bila prezentacija obrtničkih zanimanja učenicima 7. i 8. razreda, a na sajmu je sudjelovalo 8 sesvetskih obrtnika, članova Udruženja obrtnika Sesvete.

Nakon izlaganja je dopredsjednik Udruženja obrtnika Sesvete Darko Židak, započeo raspravu o namjeri i mogućnostima organiziranja obrtničkog sajma u Sesvetama. Naravno, za takav veliki događaj bila bi potrebna suradnja i pomoć od strane lokalne i područne samouprave koju, nadaju se obrtnici,  da će dobiti.

Na kraju predsjednik Čihak pozdravio je prisutne članove Skupštine i pozvao ih na prigodno druženje.

Tekst: Katarina Krbavac, poslovni tajnik Udruženja obrtnika Sesvete


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.5.2023. 17:29:27

Create Account