Sesvetski obrtnici održali skupštinu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.5.2018. 11:19:18
Sesvetski obrtnici održali skupštinu

Foto: Udruženje obrtnika Sesvete

Udruženje obrtnika Sesvete održalo je u petak u svojim prostorijama u Ninskoj ulici skupštinu.


Na skupštini su podnijeti izvještaji o radu udruge u proteklom periodu, te financijski izvještaj, kao i planovi za naredno razdoblje. Članovi skupštine ocijenili su rad udruge dobrim i korisnim za sesvetske obrtnike. 


Ono s čime nisu zadovoljni, čulo se nakon skupštine, jest problem na koji sami ne mogu utjecati, a to je sve manje zanimanje učenika za pohađanje obrtničkih zanimanja.


Obrtnici su, dobro je poznato, najžilaviji stup svakog, pa tako i našeg gospodarstva, u obrtništvu svaki učenik izašao iz strukovne škole može vrlo lako naći posao, a kasnije možda i sam pokrenuti svoj. Država bi, mišljenja su obrtnici, trebala uložiti veće napore u propagiranju strukovnih zanimanja, jer već sada mnogi obrtnici teško pronalaze radnike, a  razredi u strukovnim školama za koja postoji premala zanimanja i u koja se upiše tek pokoji učenik resorno ministarstvo jednostavno ugasi čime i toj nekolicini učenika onemogućuje školovanje za izabrana zanimanja. 


Taj problem, smatraju obrtnici, treba pod hitno riješiti i naći način za školovanje većeg broja učenika za ona zanimanja koja obrtnicima trebaju, a u tom smislu država mora biti u stalnom kontaktu s obrtničkim komorama što, po svemu sudeći, sad nije slučaj.


Nakon skupštine, uslijedio je, po običaju, prigodni domijenak, a nazočne je potom gibanicom počastio dopredsjednik Udruge Darko Židak iz njegove slastiračne Martina. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 19.5.2023. 17:29:27

Create Account